Προχωρά η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Α.Τ Κρεστένων και Αρχαίας  Ολυμπίας

Προχωρά η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Α.Τ Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας

Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, είχε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας,  Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για το θέμα της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.
Η Ηλεία Βουλευτής, εκδηλώνοντας
διαρκές ενδιαφέρον για το θέμα, είχε όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις και επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό, κ. Ελευθέριο Οικονόμου όσο και με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο  Μαυρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, προκειμένου να ιεραρχηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Όπως ενημέρωσε την κα. Αυγερινοπούλου ο κ. Καραμαλάκης, εντός του Μαΐου θα προκηρυχθεί ο δημόσιος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για τη διαμόρφωση – αναβάθμιση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Κρεστένων, ώστε να μεταστεγαστεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς το κτίριο που φιλοξενεί σήμερα την  Υπηρεσία δεν καλύπτει τις λειτουργικές της ανάγκες.
Το συγκεκριμένο κτίριο έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελληνική Αστυνομία και έχει γίνει αυτοψία  από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης/ Α.Ε.Α., έχει συνταχθεί οικονομικοτεχνική μελέτη, και προχωρά ο διαγωνισμός ενώ οι σχετικές πιστώσεις έχουν δεσμευτεί  από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου.

Σε ό,τι αφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, όπως τόνισε ο κ. Καραμαλάκης, μετά από δύο άγονες μειοδοτικές δημοπρασίες μίσθωσης ακινήτων, ήδη έχει βρεθεί κτίριο που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής σύμφωνα με συγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα και τεχνικές προδιαγραφές, με μίσθωμα 1.200 τον μήνα.
Με την ολοκλήρωση των  έργων, η Υπηρεσία θα μεταστεγαστεί στους νέους χώρους που θα εξυπηρετούν τις ειδικές ανάγκες της και τους πολίτες.

Η κα. Αυγερινοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα παραπάνω Αστυνομικά Τμήματα, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα αρωγός στο έργο  που προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της για την δική μας ασφάλεια, ευχαριστώντας την πολιτική και φυσική ηγεσία.

«Η αποτελεσματική μας συνεργασία θα  συνεχιστεί το επόμενο διάστημα προκειμένου από κοινού να συμβάλλουμε στην επίλυση και άλλων εκκρεμών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό,  δρομολογώντας όλες τις αναγκαίες και ενδεδειγμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις για την άμεση αντιμετώπισή τους, πάντοτε με γνώμονα την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών  εργασίας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και προς όφελος των συμπολιτών μας»
τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.