Στηρίζουμε ουσιαστικά την κτηνοτροφία και την ελληνική περιφέρεια

Στηρίζουμε ουσιαστικά την κτηνοτροφία και την ελληνική περιφέρεια

Συναντήσεις με κτηνοτρόφους από αγροτικές περιοχές της Ηλείας, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για τους ανθρώπους του πρωτογενούς  τομέα, είχε το προηγούμενο διάστημα η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατά  τις επισκέψεις της στις τοπικές κοινότητες της Ηλείας που στηρίζονται οικονομικά σε αυτόν τον τομέα.

Η κα. Αυγερινοπούλου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το κόστος της ενέργειας, να αποκτήσουν αυτονομία και να συμβάλουν στο θετικό  περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τους ενημέρωσε για τα προγράμματα εκσυγχρονισμού και εξηλεκτρισμού, με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», συνολικού προϋπολογισμού 238 εκατομμυρίων ευρώ, η πλατφόρμα του οποίου είναι διαθέσιμη από χθες, 2  Μάϊου.
Μάλιστα, οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι στην τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιδοτούμενα προγράμματα που βρίσκονται  πλέον σε εξέλιξη, για την τοποθέτηση φωτοβολοταϊκών πάνελ που θα τους δώσουν την δυνατότητα όχι μόνο για τον φωτισμό των μονάδων τους αλλά κυρίως  για τον εκσυγχρονισμό τους. Συγκεκριμένα, δίνουν τη δυνατότητα για τροφοδότηση των φορτίων τους – αρμεκτικά μηχανήματα, παγολεκάνες, κλπ – αλλά και  ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας της ζωής τους κατά την πολύμηνη εργασία τους σε δύσβατες περιοχές.

Για το θέμα που έθεσαν οι κτηνοτρόφοι στην τοπική κοινότητα Νησί και αφορά στην ασφάλειά τους τους ανενεργούς μήνες, από το τέλος Ιουνίου ως τον  Νοέμβριο, περίοδο που δεν είναι παραγωγική και ως εκ τούτου είναι δυσβάσταχτη η καταβολή των απαιτούμενων ποσών, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία  με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σίμο Κεδίκογλου στον οποίο έθεσε το θέμα του επιμερισμού των ασφαλίστρων στους μήνες που ο κλάδος είναι  παραγωγικός.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις για στάβλους και υποδομές που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές, η κα. Αυγερινοπούλου τους ενημέρωσε ότι η πληρωμή  τους θα γίνει το επόμενο διάστημα ενώ σε ό,τι αφορά στην διαδικασία αδειοδότησης στάβλων σε δασικές περιοχές υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, σε  συνεργασία με τα Δασαρχεία.

Φωτός από τις συναντήσεις που είχε η κα. Αυγερινοπούλου στην Αγία Τριάδα, το Λάσδικα και το Νησί, όπου συζήτησε, μεταξύ άλλων, με κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.