Στη Βουλή το θέμα της απομάκρυνσης του αμιάντου από τα σπίτια στην Τ.Κ. Καλλικώμου, Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Στη Βουλή το θέμα της απομάκρυνσης του αμιάντου από τα σπίτια στην Τ.Κ. Καλλικώμου, Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου, ως επιβλαβούς για την υγεία υλικού, από τα σπίτια στην Τ.Κ Καλλικώμου του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανέδειξε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με ερώτησή της στη Βουλή.

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία συνοδευόταν από σχετικό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, η κα Βουλευτής, αναδεικνύοντας το σχετικό αίτημα των κατοίκων, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντικατάστασης των σκεπών των σπιτιών που φέρουν ως βασικό δομικό υλικό τον αμίαντο, ο οποίος έχει ταξινομηθεί ως καρκινογόνο κατηγορίας 1Α στον κανονισμό ΕΚ αριθ. 1272/2008 για την ταξινόμηση, συσκευασία και επισήμανση των χημικών ουσιών, καθώς με την πάροδο του χρόνου έχει υποστεί διάβρωση και σπασίματα και το υλικό αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Η κα Βουλευτής ζήτησε, τέλος, να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν τα Υπουργεία, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων, ζητώντας την απομάκρυνση των εν λόγω κατασκευών, καθώς και την εξέταση της δυνατότητας οικονομικής διευκόλυνσης των κατοίκων, μέσω κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος, για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.