Χαιρετισμός Δρ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου στην εκδήλωση θεμελίωσης Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Χαιρετισμός Δρ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου στην εκδήλωση θεμελίωσης Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς σηματοδοτεί την δικαίωση μιας μεγάλης, κοινής προσπάθειας, για την στέγαση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, έναν χώρο που θα φιλοξενήσει τα όνειρα και θα ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά τους να κατακτήσουν το μέλλον τους.

Αυτή η στιγμή έρχεται ως αποτέλεσμα διαρκούς μέριμνας και φροντίδας, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, της ίδιας της κοινωνίας της Ηλείας, είναι η στιγμή που παίρνει σάρκα και οστά αυτό το τεράστιας σημασίας έργο.

Η διαδρομή από την ίδρυση αυτού του σχολείου, του Μουσικού Γυμνασίου, δεν ήταν εύκολη. Λειτούργησε σε συστέγαση με το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής, υπό ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας. Τρία χρόνια αργότερα, απέκτησε και Λυκειακές τάξεις. Από το 2008, περίοδο που οι σχολικές υποδομές της Ηλείας λαβώθηκαν από τους σεισμούς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στεγάστηκαν σε λυόμενες αίθουσες ΠΡΟ-ΚΑΤ. Και αυτή η
περίοδος ήταν μακρά και δύσκολη.

Η οριστική επίλυση του κτιριακού ζητήματος αποτέλεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια σταθερό στόχο, τόσο για εμένα όσο και για τους τοπικούς φορείς, με τους οποίους μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες και προσπάθειες για να φτάσουμε στο σήμερα.

Και σήμερα, το όραμα παίρνει σάρκα και οστά. Και γι’ αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να συγχαρούμε την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Πηνείου. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, στην θεμελίωση για την ολοκλήρωση αυτού του υπερσύγχρονου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος από την ΚτΥπ ΑΕ και την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία, ενός έργου προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ με υπογραφή του Περιφερειάρχη και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν κανένα νόημα αν οι μαθητές αυτού του σχολείου, τα παιδιά μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας, δεν μας κρατούσαν διαρκώς σε εγρήγορση με την επικαιροποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους αλλά κυρίως με την σταθερή, ποιοτική και δημιουργική τους παρουσία στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας. Μας κάνατε να καμαρώνουμε και να αισιοδοξούμε και αυτό σας το ανταποδίδουμε με
αγάπη και την δέσμευση να είμαστε πάντα αρωγοί και υποστηρικτές σας».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.