Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Τη στελέχωσή του με προσωπικό συζήτησε η βουλευτής Ηλείας ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου 

Το ζήτημα της στελέχωσης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας συζήτησε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα, η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για τις σημαντικές ελλείψεις στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως τόνισε στη διά ζώσης συνάντησή τους, είναι καλυμμένες μόλις έξι από τις συνολικά δεκαεννέα προβλεπόμενες οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, κάτι που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνσή τους με δυσανάλογο όγκο εργασίας και την αναπόφευκτη επιβράδυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν τη Δικαιοσύνη.
Η Διονυσία Αυγερινοπούλου επισήμανε στον υφυπουργό πως το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, καθώς καλύπτει το σύνολο της βόρειας Ηλείας μια περιοχής με πολύ υψηλή παραγωγική δραστηριότητα και αυξημένο πληθυσμό, και για αυτό είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του.

Από την πλευρά του ο κ. Μπούγας κατανόησε το ζήτημα και τόνισε στη βουλευτή Ηλείας πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το θέμα παράλληλα με τον σχεδιασμό του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.