Συνάντηση εργασίας της Δ. Αυγερινοπούλου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ στο Μονακό

Συνάντηση εργασίας της Δ. Αυγερινοπούλου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ στο Μονακό

 

Συνάντηση εργασίας της Δ. Αυγερινοπούλου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ στο Μονακό

Στο επίκεντρο η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος

Συνάντηση εργασίας με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό πραγματοποίησε η Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς (Special Envoy for the Ocean), Συντονίστρια της Παγκόσμιας Διάσκεψης «Our Ocean Conference 2024» και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο Μονακό.

Κύριο θέμα συζήτησης στην συνάντηση ήταν η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δεδομένης και της ευαισθησίας του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ για θέματα φυσικού και θαλασσίου περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στα εν λόγω ζητήματα και να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τις σημαντικές επικείμενες Συνδιασκέψεις για την προστασία των ωκεανών που διοργανώνουν αμφότερες οι δύο χώρες, ήτοι το Monaco Blue Initiative στις 17 και 18 Μαρτίου και η 9η παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference 2024) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου 2024.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διοργάνωση της περιβαλλοντικής αποστολής του Μονακό στη Μεσόγειο, η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα. Η εν λόγω αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της Δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για τις Ωκεανογραφικός Επιστήμες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, η Υπουργός Εξωτερικών του Μονακό, κα Berro-Amadei, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’, κ. Wenden, καθώς και ο Προϊστάμενος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Couma.

Τέλος, η Δρ. Αυγερινοπούλου, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, προσέφερε ως δώρο στον Πρίγκιπα μια κασετίνα τριών νομισμάτων, όπου απεικονίζονται ήρωες του 1821.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.