«Ένας Πρωθυπουργός που δεν είχε διαβάσει την ύλη της Α΄ Γυμνασίου»… ή αλλιώς το «Πρωθυπουργικό Διάγγελμα από την Ιθάκη»

«Ένας Πρωθυπουργός που δεν είχε διαβάσει την ύλη της Α΄ Γυμνασίου»… ή αλλιώς το «Πρωθυπουργικό Διάγγελμα από την Ιθάκη»

Μόλις γίναμε ακροατές στο Διάγγελμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη. Πρόκειται περί κειμένου το οποίο θα μπορούσε να είχε συνταχθεί με ευκολία και από μαθητές της Α’ Γυμνασίου οι οποίοι μόλις είχαν διδαχθεί κάποια κεφάλαια από την Οδύσσεια. Με δυσκολία δε ο ίδιος το απήγγειλε. Του το γράψανε άλλοι και δεν μπορούσε να το απαγγείλει!!

Ένα Διάγγελμα το οποίο είναι άνευ περιεχομένου και το οποίο δεν περιείχε καμία κατεύθυνση και καμία πληροφόρηση για το μέλλον της χώρας προς τον Ελληνικό λαό. Αντιθέτως το επιπόλαιο περιεχόμενό του αποτελεί πρόκληση για τους Έλληνες οι οποίοι έχουν φτωχοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί πρόκληση για τις δικές μας γενιές, των οποίων η Οδύσσεια συνεχίζεται, καθώς θα κληθούμε να αποπληρώσουμε τα 200 δις τα οποία μας χρέωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήδη από το 2015. Και για όσους έφυγαν μόνιμα στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας, καθώς εδώ δεν είχαν πλέον «στον ήλιο μοίρα».

Αναφέρθηκε σε διαφθορά και κλίκες εκείνος που η οικογένειά του έδωσε μαθήματα παράνομου δανεισμού και ρυθμίσεων σε τράπεζες και δεν άφησε δημόσιο έργο για δημόσιο έργο που να μην προσπαθήσει να το αναλάβουν οι οικείοι του, αλλιώς δεν το έργο δεν θα μπορούσε να γίνει. Μήπως ξεχνάμε την Ολυμπία Οδό (Πάτρα-Πύργος) που αντί να γίνει ήδη από το 2015, ακόμα περιμένουμε να “ξεμπλέξει” ο “μπροστινός” της οικογένειας Τσίπρα, εργολάβος κ. Καλογρίτσας, για να ξεκινήσουν οι εργασίες? Από τη μεγαλύτερη δημόσια σύμβαση ως την πιο απλή, είναι οι άνθρωποι του Τσίπρα μέσα. Δείτε, για παράδειγμα, τους επωφελούμενους στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια.

Αναφέρθηκε σε έξοδο από τα Μνημόνια – από τα Μνημόνια στα οποία το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε. Έξοδο θεωρεί την αυτόματη λήψη της υπογραφής του τελευταίου Μνημονίου του 2015, που αυτός υπέγραψε. Ένα Μνημόνιο στο οποίο ποτέ δεν θα είχαμε μπει, αν δεν έκανε την αποτυχημένη διαπραγμάτευση με το ΌΧΙ που τελικά και ετεροχρονισμένα έκανε ΝΑΙ ο ίδιος.  Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια ήδη από τον Απρίλη 2015, αν εσείς επιτρέπατε στην Κυβέρνηση Σαμαρά να ολοκληρώσει το έργο της και δεν την  οδηγούσατε σε πρόωρη διάλυση της Βουλής και την πτώση της Κυβέρνησης με αφορμή τις Προεδρικές εκλογές. Η Ελλάδα, αποπληρώντας μόλις 1,5 δις ευρώ (email Χαρδούβελη) και χωρίς επιβαρύνει το δημόσιο χρέος της επιπλέον κατά 200 δις ευρώ λόγω της δικής σας διακυβέρνησης (δήλωση Ρέγκλινγκ) θα είχε κάνει ήδη από το 2015 μια καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.

Οι συνεργάτες σας, οι οποίοι σας εισηγήθηκαν να απαγγείλετε το “ποίημα” από την Ιθάκη, “έτσι συμβολικά”, δεν πρέπει να είχαν διαβάσει τις τελευταίες ραψωδίες για το τι έγινε όταν έφτασε ο Οδυσσέας στην Ιθάκη. Δεν τελείωσαν εκεί τα βάσανά του – τον περιμέναν οι Μνηστήρες και τόσα άλλα. Όπως περιμένουν ακόμα και τον Ελληνικό λαό από εδώ και πέρα  η μείωση των συντάξεων, τα υψηλά πλεονάσματα που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές, τα νέα μέτρα λιτότητας που θα χρειαστούν, ώστε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς δεσμεύσεις μας, οι συμφωνίες που έχετε ήδη υπογράψει και θα διαρκέσουν ως το 2059, αν θυμάμαι καλά…

Α, σωστά! Οι συνεργάτες σας διαβάζουν μόνο νέα Ελληνική ιστορία και όχι και αρχαία – μάλλον διάβασαν την Ιθάκη μόνο από τον Καβάφη – όχι και από τον Όμηρο. Για αυτό δεν ήξεραν τι ακολούθησε της έλευσης του Οδυσσέα στην Ιθάκη… Έτσι φάνηκε και από την αναγνώριση του FYROM ως “Βόρειας Μακεδονίας” και των Σκοπιανών ως Μακεδόνων από το Κόμμα σας.

Αλλά και εσείς; Πώς σας διέφυγε η ύλη της Ά Γυμνασίου; Στο Πανεπιστήμιο οι ασχολίες σας ήταν οι κομματικές εκδηλώσεις και η οργάνωση απεργιών και διαδηλώσεων, στο Λύκειο οι καταλήψεις, στο Γυμνάσιο τι κάνατε και ήσασταν εκτός τάξης;

Αν είχατε προσέξει την ύλη της Ά Γυμνασίου, ουδείς θα υφίστατο σήμερα το παιδαριώδες Πρωθυπουργικό διάγγελμα το οποίο μόλις ακούσαμε! Καταφέρατε ακόμα και ο όρος «Πρωθυπουργικό Διάγγελμα» να χάσει το νόημά του. Όπως το νόημά τους έχουν χάσει και οι ζωές πολλών από εμάς πλέον…

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.