Αυγερινοπούλου για άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας των ορεινών περιοχών

Αυγερινοπούλου για άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας των ορεινών περιοχών

Με γνώμονα την επίλυση των ζητημάτων που παρεμποδίζουν την ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων του νομού, όπως, για παράδειγμα, η υγειονομική τους περίθαλψη, η Βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρενέβη στο γραφείο του Υπουργού Υγείας για το θέμα της άμεσης στελέχωσης των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Η κα. Αυγερινοπούλου που έχει τακτική επικοινωνία με τους κατοίκους της Ηλείας και εισπράττει τις ανησυχίες των υπευθύνων για την συνεχή μείωση προσωπικού και συνεπώς την υποβάθμισή των Κέντρων Υγείας,  καθώς και τους προβληματισμούς και δυσκολίες των ασφαλισμένων και ασθενών που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, τόνισε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η  υποστελέχωση των κέντρων υγείας όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες του Νομού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες  που ο πληθυσμός τετραπλασιάζεται και ζήτησε να δοθεί  ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των μονάδων υγείας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις ορεινές περιοχές, όπου η πρόσβαση είναι ακόμα πιο δύσκολη, όπως στο Κ.Υ. Δίβρης, Ανδρίτσαινας κ.α.

Η υγεία είναι ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και είναι γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Από τους βασικούς στόχους των πολιτικών που έχει η Ν.Δ. για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές είναι η απαλοιφή των γεωγραφικών ανισοτήτων στον τομέα της υγείας  με την παροχή ισχυρών κινήτρων σε γιατρούς, ώστε να επιλέγουν να υπηρετούν σε αυτές.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.