Αυγερινοπούλου: Έγκαιρη παρέμβαση για την μεταφορά μαθητών

Αυγερινοπούλου: Έγκαιρη παρέμβαση για την μεταφορά μαθητών

Με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους ασχολήθηκε πολύ πριν την έναρξη της νέας χρονιάς η Ηλεία Βουλευτής Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν σοβαρά προβλήματα που σε αρκετές περιπτώσεις επιλύθηκαν με σημαντική καθυστέρηση, η κα Αυγερινοπούλου έγκαιρα επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να υπάρξει μέριμνα για την απάλειψη των προβλημάτων που έχουν ήδη καταγραφεί, όπως για παράδειγμα των μαθητών της Πέρσαινας, αλλά και πολλών άλλων χωριών του Ν. Ηλείας.

Ήδη στο νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα τέλη Αυγούστου συμπεριελήφθησαν ρυθμίσεις  για τη μεταφορά μαθητών από τις Περιφέρειες.  Πρόκειται για διατάξεις  στη γραμμή της παράτασης ειδικά για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς σύντομα όπως έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση θα έρθει ολοκληρωμένη ρύθμιση, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, το οποίο ταλαιπωρεί και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή μετάβαση των παιδιών στα σχολεία. Το γεγονός ότι φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες συνθήκες από ότι τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επιστροφής στην κανονικότητα, κάτι το οποίο προσπαθεί συστηματικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ώστε να υπάρξουν κανονικές συνθήκες λειτουργίας για όλους τους πολίτες σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.