Ερώτηση Αυγερινοπούλου για την ανάδειξη της Ακρόπολης στο Αίπυ

Ερώτηση Αυγερινοπούλου για την ανάδειξη της Ακρόπολης στο Αίπυ

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα την ανάδειξη της Ακρόπολης στο Αίπυ, κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η ανάδειξη της Ακρόπολης στο Αίπυ και η συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών και μελετών μέσα και γύρω από το Αίπυ  είναι αναγκαία, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, δεδομένου ότι το Αίπυ και η ακρόπολή του στις ανατολικές απολήξεις του όρους Λαπίθα διαθέτουν υψηλή αρχαιολογική αξία, η οποία μέσω της κατάλληλης αξιοποίησης και ανάδειξης θα προσείλκυε περισσότερους τουρίστες. Η Δρ. Αυγερινοπούλου σημείωσε ακόμη και την αρχαιολογική αξία του αρχαίου θέατρου στο Αίπυ, το οποίο χρήζει πρόσθετων κονδυλίων για την αποπεράτωση του έργου της αναστήλωσής του, καθώς το ποσό των 300.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Ολυμπίας δεν επαρκεί.

Η Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για να αναδειχθεί το Αίπυ και η ακρόπολή του, για το αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές, καθώς και για τα διαθέσιμα κονδύλια για την αποπεράτωση του έργου της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου στο Αίπυ.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.