Πρωτίστως η ασφάλεια των κατοίκων 

Πρωτίστως η ασφάλεια των κατοίκων 

Την ικανοποίησή της για την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη  Νεκτάριο Φαρμάκη, σύμβασης που αφορά στην αποκατάσταση βλαβών για  που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζαχάρως, εξέφρασε η Ηλεία Βουλευτής, Δρ. Διονυσία-  Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Η κα Αυγερινοπούλου τον ευχαρίστησε και προσωπικά για την ανταπόκριση της ΠΔΕ στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς η θετική αυτή ανταπόκριση της  στο αγωνιώδες και κατεπείγον αίτημα των κατοίκων που εξασφαλίζει τη βατότητα των δρόμων προς ορεινά κυρίως χωριά δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας  όσον αφορά στην επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Οι εργασίες  αφορούν το νότιο τμήμα της Π.Ε Ηλείας που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από κατολισθητικά και άλλα γεωλογικά φαινόμενα, αποτέλεσμα και των πυρκαγιών του 2007.Οι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι, καθιστώντας αρκετά δύσκολη την κατάσταση για κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς δεδομένου ότι η περιοχή διαθέτει σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Για το θέμα η κα Αυγερινοπούλου έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Ζαχάρως όσο και με Προέδρους των χωριών και συλλόγων της περιοχής, και με τον αρμόδιο Αντιπεριφεριάρχη. Η αποκατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου που συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους για την κα Βουλευτή.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,6 εκατομμύρια ευρώ και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αφορά βλάβες που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Ζαχάρως και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς:
• Θολό- Λέπρεο- Φασκομηλιά- Ν. Φιγαλεία- Πετράλωνα- Περιβόλια
• Περιβόλια- Άνω Φιγαλεία- Νέδα
• Χρυσοχώρι- Λογγό- Βρεστό
• Ζαχάρω- Αρήνη- Μηλαία- Χρυσοχώρι- Μίνθη
• Διασταύρωση Μποκαρίνου- Αρτέμιδα- Μάκιστος

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.