Αυγερινοπούλου: Την Αρχαία Ολυμπία έβαλε στη συζήτηση στο Νταβός o Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυγερινοπούλου: Την Αρχαία Ολυμπία έβαλε στη συζήτηση στο Νταβός o Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Από το Νταβός της Ελβετίας στο οποίο βρέθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες η κα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Young Global Leader του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνει το Νταβός, δήλωσε:

«Την επίσκεψή μου στο Νταβός περίμενε μια πολύ όμορφη έκπληξη από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία δεν επιβεβαιώνει τίποτα άλλο, παρά το πόσο πραγματικά ο Πρωθυπουργός αγαπά, γνωρίζει και νοιάζεται αυτόν τον τόπο. Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της εταιρίας Microsoft, κ. Brad Smith, ο οποίος του παρουσίασε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες, ο κ. Πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Smith και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος, καθώς και μια επίσκεψη στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα ανάλογο πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας απάντησε θετικά και ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Θυμίζω ότι η Microsoft είχε και στο παρελθόν ενδιαφερθεί και συμφωνήσει μετά από πρότασή μου να συνεισφέρει αφιλοκερδώς στην ψηφιοποίηση της πολύ σημαντικής συλλογής των βιβλίων της Bιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας. Με αφορμή την εμπνευσμένη και πατριωτική πρόταση του κ. Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιήσω νέα επαφή με την εταιρία, ώστε να προωθηθεί τόσο το θέμα της Ολυμπίας, όσο και να αναζωογονηθεί το αίτημα για τη Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας.»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

One Reply to “Αυγερινοπούλου: Την Αρχαία Ολυμπία έβαλε στη συζήτηση στο Νταβός o Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης”

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

    By ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

    Reply

    Στην Αρχαία Ολυμπία υπάρχει ήδη μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία για την βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη στον Αρχαιολογικό Χώρο. Ονομάζεται “Olympia back in time” και παρέχει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας τα γυαλιά μπροστά απο κάθε μνημείο μπορείς να δείς σε 3D πώς ήταν αυτό στην αρχαιότητα!
    Αυτό είναι το website : http://www.olympiabackintime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.