Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Διευθύνοντος Συμβούλου ΚΤΥΠ για τα σχολικά κτίρια του Ν. Ηλείας (Πύργος, Αμαλιάδα, Ανδραβίδα, Βαρθολομιό, Χάβαρι)

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Διευθύνοντος Συμβούλου ΚΤΥΠ για τα σχολικά κτίρια του Ν. Ηλείας (Πύργος, Αμαλιάδα, Ανδραβίδα, Βαρθολομιό, Χάβαρι)

Επί της ουσίας ήταν η συνάντηση της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, για τα ζητήματα των σχολικών κτιρίων στο Ν. Ηλείας, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε προηγηθεί το Δεκέμβρη.

Η κα Βουλευτής έθεσε εκ νέου στον κ. Γιάνναρη τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων του Ν. Ηλείας, από τη Ζαχάρω ως την Ανδραβίδα, μεταξύ των οποίων, η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου στη Ζαχάρω και η επισκευή των υπαρχόντων, η ολοκλήρωση ανακατασκευής του 1ου Λυκείου Πύργου και του Γυμνασίου Καράτουλα, η χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου Ηλείας στο Βαρθολομιό, η επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, αλλά και η κατασκευή του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Πύργο (ΕΕΕΕΚ Πύργου).

Σε σχέση με τα θέματα που είχε θέσει η κα Αυγερινοπούλου οι εξελίξεις είναι οι ακόλουθες. Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Γυμνασίου Καράτουλα θα ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβρη. Αντιστοίχως, σε ιδιαίτερα καλό δρόμο είναι η χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, καθώς το σχέδιο που έχει υποβάλει ο Δήμος κρίνεται ως επαρκές και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου μουσικού σχολείου που θα φιλοξενεί τους μαθητές – μουσικά ταλέντα της Ηλείας. Η κα Αυγερινοπούλου επανέφερε το αίτημα κατασκευής του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Πύργο (ΕΕΕΕΚ Πύργου) και θα πρέπει να υποβληθεί φάκελος, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει σχετικά τον Δήμαρχο.

Αναφορικά με την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για τη δημιουργία των λυόμενων αιθουσών και την μετεγκατάσταση των μαθητών, θα πρέπει ο Δήμος  να λάβει απόφαση και να κινηθεί το συντομότερο δυνατόν για να ανακατασκευαστεί το υπάρχον σχολικό κτίριο. Υπεγράφη, δε, σύμβαση με ανάδοχο για κατασκευή Λυκείου στα Λεχαινά.

Η κα Αυγερινοπούλου και ο κ. Γιάνναρης συζήτησαν, περαιτέρω, τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται από το ΕΣΠΑ 2021-2028 για τη χρηματοδότηση νέων σχολικών κτηρίων αρκεί να υπάρχουν έγγραφα ιδιοκτησιακής ωριμότητας ακινήτων. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε, δε, η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, αλλά και η δωρεάν παροχή προτύπου μελέτης από την ΚΤΥΠ, ώστε να δημιουργηθεί ένας ακόμη όροφος στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου και να προωθηθεί η κατασκευή του 5ου και 7ου νηπιαγωγείου Πύργου, καθώς και του νηπιαγωγείου Χαβαρίου. Αναφορά πραγματοποίησαν και για την τεχνική υποστήριξη με προγραμματική σύμβαση της ΚΤΥΠ με τον Δήμο Ήλιδος για την ανακατασκευή του Δημαρχείου. Η Ηλεία Βουλευτής επανέφερε, δε, το ζήτημα του ελέγχου ασφαλείας των σχολικών κτιρίων, καθώς έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από τότε που διενεργήθηκαν τελευταία φορά.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.