Αυγερινοπούλου: Συνέχεια ενημέρωσης για ρύθμιση ζητημάτων λόγω COVID – 19

Αυγερινοπούλου: Συνέχεια ενημέρωσης για ρύθμιση ζητημάτων λόγω COVID – 19

Προπληρωμή συντάξεων Απριλίου – Μέριμνα για εργάτες γης και οικοδόμους, αγρότες και κτηνοτρόφους – πρόσβαση σε υγειονομικό υλικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, με αφορμή το διάγγελμα του κ. Πρωθυπουργού, δήλωσε τα κάτωθι:

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες στη μάχη με τον κορονοϊό και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, από αύριο το πρωί, ισχύει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Όλοι θα πρέπει να τηρήσουμε και να σεβαστούμε τα μέτρα, με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, ώστε να συνεχιστεί η ως τώρα ικανοποιητική έκβαση της ανάσχεσης του ιού στη χώρα μας. Για οποιαδήποτε επείγουσα περίπτωση μπορείτε να καλείτε τη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία στο: 1135, ενώ είμαι στη διάθεση των συμπολιτών μου για οτιδήποτε αυτοί χρειαστούν στο: 6944010141.

Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι. Δε φοβόμαστε, προστατευόμαστε».

Συνέχεια ενημέρωσης για ρύθμιση ζητημάτων λόγω Covid -19

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας της με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η χώρας μας από την πανδημία, και της υποβολής σειράς αιτημάτων που έχει λάβει από πολίτες και φορείς του Ν. Ηλείας, ενημερώνει για τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας από τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της  διασποράς του κορονοϊού.

Προπληρωμή των συντάξεων μηνός Απριλίου

Με γνώμονα την διευκόλυνση των συνταξιούχων, η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ενημερώνει πως η προπληρωμή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί χρονικά νωρίτερα και σε διαφορετικούς χρόνους ανά φορέα, ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

-Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.

-Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου 2020 ημέρα Παρασκευή αντί της 30ης Μάρτιου 2020.

-Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ), θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Μέριμνα για εργάτες γης στη Μανωλάδα

Άμεσα κινήθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου, κατόπιν επικοινωνίας της με συμπολίτες της, ώστε να «θωρακιστεί» περαιτέρω η περιοχή της Νέας και της Παλαιάς Μανωλάδας, πλησίον της οποίας διαμένουν άνω των 4.000 ατόμων, εργατών γης, κατά πλειοψηφία τους από το Μπαγκλαντές, σε συνθήκες που έως σήμερα δεν εμποδίζουν την τυχόν διάδοση του κορονοϊού. Η κα Βουλευτής επικοινώνησε εκτάκτως με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Ιωάννη Λέτζα και επέστησε την προσοχή στο πρόβλημα που εν δυνάμει μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή και στην ανάγκη λήψης μέτρων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή.

Σε συνέχεια των συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς, η κα Βουλευτής απέστειλε το κείμενο του ενημερωτικού υλικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με οδηγίες προς το Δήμο, ενώ από τον Δήμο έχουν δοθεί συστάσεις προς τους εργάτες γης, ενώ πραγματοποιούνται και επισκέψεις του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης μαζί με εκπροσώπους του Ιατρικού συλλόγου για ενημέρωσής τους. Επίσης, επιβλήθηκε η απαγόρευση θρησκευτικών συναθροίσεων, τις οποίες οργανώνουν κάθε Παρασκευή, καθώς και η παραμονή στις πλατείες. Το κύριο μέλημα είναι η προστασία της υγείας των αγροτών γης και του συνόλου του πληθυσμού.

Μέριμνα Αυγερινοπούλου για οικοδόμους

Τάχιστη ήταν η αντίδραση της Δρος Αυγερινοπούλου, μόλις πληροφορήθηκε από συμπολίτες της το σοβαρό ζήτημα που δημιουργείται στη δημόσια υγεία από τη συνέχιση της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς παρατηρείται ότι δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, ενίοτε και λόγω της φύσης της δουλειάς. Η κα Βουλευτής σε επικοινωνία της με το Γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας εξήρε την ανάγκη να ενταθούν οι συστάσεις προς τους εργοδότες, αλλά και τους εργαζόμενους, αλλά και να τους δοθεί το ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το οποίο παρέχεται σε πολλές γλώσσες στην ακόλουθη ιστοσελίδα:, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies προκειμένου να λάβουν πλήρη γνώση σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

 

Υποστήριξη των αιτημάτων του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου

Περαιτέρω, η κα Βουλευτής, στο πλαίσιο της διαρκούς της μέριμνας για τη διασφάλιση της ευημερίας του αγροτικού κόσμου, διαβίβασε στον Υπουργό Αγροτικής Παραγωγής και Τροφίμων, την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων, Λαχανικών, Σιτηρών, Ελαιόλαδου Αμαλιάδος Ν. Ηλείας «Εύφορη Γη», Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας, Κορινθιακής Σταφίδας που θέτει τα κύρια αιτήματα των αγροτών, ήτοι την κοινοποίηση των ενστάσεων βιομηχανικής τομάτας για το 2019, την καταβολή της στεμματικής ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας σοδειάς 2019, ενώ προτείνει τον συμψηφισμό των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί με τις εισφορές που οφείλουν στον ΕΛΓΑ, ενώ παράλληλα μετέφερε και λοιπά ζητήματα, όπως το ζήτημα της μείωσης της πώλησης του ελαιολάδου λόγω της μείωσης των αγορών του από Ιταλούς εισαγωγείς, τη μείωση της πώλησης του κρέατος λόγω του μη εορτασμού του Πάσχα κατά τα πατροπαράδοτα έθιμα.

 

Έρχονται διευκολύνσεις στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην επικοινωνία της Δρος Αυγερινοπούλου για απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση τόσο των επιχειρήσεων και των μεμονωμένων πολιτών, παρά την ενδεχόμενη αδυναμία έγκαιρης εξόφλησης των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος και περαιτέρω οικονομικές διευκολύνσεις. Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μέσω συνεντεύξεών του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όπως διευκρίνισε, οι ρυθμίσεις θα αποφασιστούν αφού πρώτα σταθμιστούν όλες οι παράμετροι, ενώ το κόστος τους θα καλυφθεί από την Κυβέρνηση.

 

Διερεύνηση έναρξης παραγωγής υγειονομικού υλικού

Τις δυνατότητες παροχής ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού και λοιπού υγειονομικού υλικού, όπως μάσκες, ιατρικές φόρμες και αντισηπτικά, στο ιατρικό προσωπικό της χώρας μας διερευνά η Δρ. Αυγερινοπούλου,  τόσο μέσω των εισαγωγών όσο και της έναρξης εγχώριας παραγωγής. Προς αυτό τον σκοπό βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε αν υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες να δοθεί άμεσα αδειοδότηση και να διευκολυνθεί η εγχώρια παραγωγή των πολυτίμων αυτών προστατευτικών υλικών που θα ενισχύσει την προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.