Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με Διοικητή ΟΑΕΔ για ενίσχυση ανέργων | Αντιμετώπιση γυναικείας ανεργίας – Από γυναίκες για γυναίκες

Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με Διοικητή ΟΑΕΔ για ενίσχυση ανέργων | Αντιμετώπιση γυναικείας ανεργίας – Από γυναίκες για γυναίκες

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την αντιμετώπιση των διαστάσεων της ανεργίας κατά τη διάρκεια ισχύς των περιοριστικών μέτρων, λόγω του ιού COVID-19, αλλά και τη μετέπειτα εποχή, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μέριμνάς της για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στο Ν. Ηλείας και σε συνέχεια της συνάντησής τους για στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης που είχε πραγματοποιηθεί εντός του Δεκέμβρη.

Η κα Βουλευτής και ο κ. Διοικητής αναφέρθηκαν στην πολύ σημαντική απόφαση της Κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όσους η επιδότησή τους είχε λήξει εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 για δύο επιπλέον μήνες, τις διευκολύνσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ, αλλά και την παράταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Μετέφερε, ωστόσο, την ανησυχία των συμπολιτών της που είναι μακροχρόνια άνεργοι και τη δυσκολία επανένταξή τους στην αγορά εργασίας εν μέσω κορονοϊού, αλλά και στη μετέπειτα εποχή, λόγω των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεών του στην οικονομία και αιτήθηκε την προκήρυξη νέων προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους και μακροχρόνια ανέργους. Ζήτησε, δε, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Ο κ. Πρωτοψάλτης διαβεβαίωσε την κα Αυγερινοπούλου ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά και θα ολοκληρωθούν εντός του μήνα, ώστε οι συμπολίτες που θα ενταχθούν σε αυτό να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία εντός του Μαΐου.

Αντιμετώπιση γυναικείας ανεργίας – Από γυναίκες για γυναίκες

Η Δρ. Αυγερινοπούλου τόνισε στον κ. Πρωτοψάλτη τη διάσταση της γυναικείας ανεργίας, καθώς στο Ν. Ηλείας τα δύο τρίτα σχεδόν των ατόμων που πλήττονται από την ανεργία είναι γυναίκες σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και πρότεινε να ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα για τη γυναικεία ανεργία στο Νομό μας. Έφερε, δε, σε επικοινωνία τον Διοικητή του ΟΑΕΔ με την Επικεφαλής του Τμήματος Γυναικών της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Greece), κα Μαρίνα Γιαβρόγλου, έτσι ώστε μέσω σύμπραξης του ΟΑΕΔ και του ICC Greece να μπορέσει να ενισχυθεί τόσο η γυναικεία επιχειρηματικότητα όσο και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από γυναίκες επιχειρηματίες για γυναίκες εργαζόμενες.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.