Αυγερινοπούλου: Ευχαριστήριο προς Υπουργείο Παιδείας | Παροχή laptops και tablets στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη

Αυγερινοπούλου: Ευχαριστήριο προς Υπουργείο Παιδείας | Παροχή laptops και tablets στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ευχαρίστησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που είχε υποβάλει προς το Υπουργείο Παιδείας και η κα Βουλευτής, για την παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές που δε διέθεταν κάποια «έξυπνη συσκευή», ώστε να παρακολουθούν και αυτοί τα μαθήματά τους, όσο διαρκούν τα προγράμματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η κα Βουλευτής είχε προτείνει, δε, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς αυτό τον σκοπό και τη διανομή του σχετικού υλικού με εισοδηματικά κριτήρια. Είχε ακόμα επικοινωνήσει με εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών, όπως είχε ενημερώσει σχετικά με δελτίο τύπου στις 2 Απριλίου, ώστε και αυτές με τη σειρά τους να προβούν σε δωρεά προς το Υπουργείο και εν συνεχεία να διατεθεί προς χρήση στους μαθητές ο σχετικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Είχε λάβει, δε, τη διαβεβαίωση ότι και η κα Υπουργός εκινείτο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε tablets για όλους τους μαθητές που δε διαθέτουν κάποια «έξυπνη» συσκευή ώστε να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, μέσα από έναν συνδυασμό κονδυλίων του ΕΣΠΑ και δωρεών από σχετικές εταιρίες. Τα laptops θα διατεθούν σε όσους μαθητές τα έχουν ανάγκη μέσω των σχολείων τους.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.