Συντονισμός Δ. Αυγερινοπούλου με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για την Ηλεία

Συντονισμός Δ. Αυγερινοπούλου με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για την Ηλεία

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη, επικοινώνησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τις ιδιότητές της τόσο ως Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., όσο και ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Κατ’ αρχάς, η κα Βουλευτής του απέδωσε θερμά συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ευχόμενη τα λιγότερα δυνατά περιστατικά για τη νέα αντιπυρική περίοδο. Ο κ. Κολοκούρης και η Δρ. Αυγερινοπούλου συζήτησαν εκτενώς για την επιχειρησιακή ικανότητα του πυροσβεστικού σώματος τόσο όσον αφορά την επάνδρωση όσο και προς τον εξοπλισμό με τον Αρχηγό να διαβεβαιώνει την κα Βουλευτή πως οι προετοιμασίες προχωράνε ομαλώς ενόψει και του νέου νομοθετικού πλαισίου που πέρασε η Κυβέρνηση της ΝΔ πριν λίγους μήνες για την Πολιτική Προστασία και την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και κρίσεων. Το Νομοσχέδιο αυτό δίνει τη δυνατότητα εξοπλισμού όλου του μηχανισμού, ακόμη και των εθελοντών, μέσω της εκτελεστικής δομής ΕΣΠΑ Πολιτικής Προστασίας, ιδρύει την Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναβαθμίζει την Πυροσβεστική Ακαδημία, αποδίδει τη δέουσα σημασία στο στάδιο της πρόληψης και αναβαθμίζει εν γένει το πυροσβεστικό σώμα, αλλά και τους εθελοντές πυροσβέστες μέσω της αποτελεσματικότερης οργάνωσης της πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, του καλύτερου συντονισμού των υπουργείων και του αυξημένου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε, δε, και ο διαγωνισμός πρόσληψης 1.300 εποχικών πυροσβεστών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου μέρος των οποίων θα διατεθεί και στο Νομό Ηλείας. Η δε κα Βουλευτής αιτήθηκε μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων για την Ηλεία. Σε σχέση με τον εξοπλισμό των εθελοντών πυροσβεστών, θα δοθεί σε 17.000 περίπου εθελοντές πλήρης εξοπλισμός, ο οποίος και καθίσταται άμεσα δυνατός αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος προχωράει ο σχεδιασμός με νέα βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση των δομών του Ν. Ηλείας, αλλά και του προσωπικού, μέσω των πρόσθετων θέσεων εποχικών πυροσβεστών, των εναερίων μέσων στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, όπως της δημιουργίας εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στην Ανδρίτσαινα και στη Λαμπεία, και την ενίσχυση των περιπολιών στην περιοχή της Στροφυλιάς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, περιοχής που κατά τα τελευταία χρόνια σημειώνονται αρκετές περιπτώσεις πυρκαγιάς, και της ύπαρξης Super Puma στον Άραξο που θα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς των διαθέσιμων ενισχυμένων περιπολιών για να καλύψουν πολλές περιοχές του Νομού μας.

Η κα Βουλευτής επισήμανε στον κ. Αρχηγό πως εκπροσωπεί έναν Νομό ο οποίος υπέστη πριν από χρόνια μια από τις βαρύτερες καταστροφές από δασικές πυρκαγιές και πρότεινε να ενισχυθούν περαιτέρω και οι περιοχές που είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές του 2007, διότι, όπως είναι γνωστό, αν ένα δάσος καεί και δεύτερη φορά με δυσκολία αποκαθίσταται ως προς την οικολογική του αξία. Σημείωσε, δε, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, πως η έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών δεν αφορά μόνο στο παρελθόν του Ν. Ηλείας, αλλά και στο μέλλον του. Η κα Βουλευτής ζήτησε έτι περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης στην Ηλεία, και σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στα Λεχαινά, στη Φιγαλεία. Στη δε Ανδρίτσαινα και Λαμπεία τα πυροσβεστικά κλιμάκια δε θα πρέπει να είναι εποχικά, αλλά μόνιμα.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.