Ακρόαση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, και παρουσίαση του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Ακρόαση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, και παρουσίαση του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Με αφορμή τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ιού COVID-19, συνεδρίασε χτες η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, υπό την προεδρία της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, αναδεικνύοντας μια ειδικότερη πτυχή του, αυτή των βιώσιμων πόλεων και της βιώσιμης κινητικότητας.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος ενημέρωσαν οι κ.κ.: Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Πολυχρόνης Ακριτίδης, Πρόεδρος Ανάπλασης Α.Ε.

Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε λεπτομερώς το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει και θα επανασυστήσει το κέντρο της Αθήνας, τον «Μεγάλο Περίπατο», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου και να μετατρέψει την Αθήνα σε μια πιο φιλική και βιώσιμη πόλη με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες. Είναι ένα ζωντανό έργο που βρίσκεται σε διαβούλευση, δίνοντας τη δυνατότητα βελτίωσης και αξιολόγησης του έργου στην πράξη, όπως σημείωσε ο κ. Δήμαρχος. Το έργο θα συνοδευτεί από ειδικό χωρικό σχέδιο, καθώς και ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη από ΕΜΠ γενικότερα για το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις. Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού έδρασε ως επιταχυντής για την άμεση υλοποίηση του έργου, του οποίου ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει ήδη από τον Σεπτέμβρη. Στη δευτερολογία του, ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε στο σύνολο των επισημάνσεων που πραγματοποίησαν οι Βουλευτές και αναφέρθηκε ειδικότερα στα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους, την ηλεκτροκίνηση, τους ποδηλατοδρόμους.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με τους Βουλευτές να πραγματοποιούν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αναγνωρίζοντας τη σημασία του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.