Μπαράζ συναντήσεων Αυγερινοπούλου για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων στην Ηλεία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Μπαράζ συναντήσεων Αυγερινοπούλου για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων στην Ηλεία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς έχει ξεκινήσει η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων στην Ηλεία, αλλά και την υλοποίηση επιχειρηματικών εγχειρημάτων στον τομέα του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της αγροτικής ανάπτυξης.

Υπουργείο Τουρισμού – Υποστήριξη τουριστικών μονάδων

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Λούλη, πραγματοποίησε η Δρ. Αυγερινοπούλου με στόχο την υποστήριξη των τουριστικών μονάδων και των υποδομών της Ηλείας. Η κα Βουλευτής εξήρε τη σημασία χρηματοδότησης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Μαρίνα της Γλύφα, ώστε να αναδειχθεί σε σημείο υποδοχής σκαφών, αλλά και της ενίσχυσης των τουριστικών εγκαταστάσεων στον Καϊάφα και το Κουνουπέλι μέσω νέων χρηματοδοτικών πακέτων.

Υπουργείο Υποδομών – Ανάπτυξη Υποδομών

Τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, επισκέφθηκε η Ηλεία Βουλευτής, στον οποίο και μετέφερε, για άλλη μια φορά εντόνως, την ανάγκη ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος» και «Πύργος – Καλό Νερό», αλλά και της κατασκευής οδικών δικτύων στο κομμάτι «Αρχαία Ολυμπία – Κρέστενα – Σαμικό». Πέρα από τις ελλείψεις που διαπιστώνονται στο κομμάτι των οδικών αξόνων, η κα Βουλευτής έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη χρηματοδότησης του φράγματος Πηνειού, καθώς και της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου του Επιταλίου.

Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ανασυγκρότηση πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού

Με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμη Μπακογιάννη, συναντήθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου για το ειδικό χωρικό σχέδιο, τη σύνδεση των τοπικών χωρικών σχεδίων, τη χωροθέτηση επιχειρηματικού πάρκου στην Ηλεία, αλλά και εν γένει την ανασυγκρότηση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ο Νομός τουριστικά, βιομηχανικά, πολιτιστικά και αγροτικά. Επίκειται, δε, επίσκεψη του κ. Γενικού στην Ηλεία την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020.

«Στοίχημα είναι να ξεκινήσει η ατμομηχανή της Ηλείας, να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός και να αξιοποιηθούν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού. Η Ηλεία πρέπει να βγει δυναμικά μπροστά και να ακολουθήσει σε ρυθμούς ανάπτυξης την υπόλοιπη χώρα!» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.