Αυγερινοπούλου: Πίστωση ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Αυγερινοπούλου: Πίστωση ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Μετά από επικοινωνία που πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδη, για την ενίσχυση των αγροτών ιδίως την τρέχουσα συγκυρία όπου χρειάζονται ρευστότητα, ενημερώνει ότι το ΥπΑΑΤ επίσπευσε την πληρωμή των ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας και την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, ξεκίνησε η πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» συνολικού ποσού 21.688.887,44 ευρώ για τη φυτική παραγωγή και 14.821.849,12 ευρώ για τη ζωική παραγωγή.

Η βιολογική γεωργία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη βιοποικιλότητα, τη προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία και μέσω των ενισχύσεων επιτυγχάνεται η στροφή περισσότερων ενδιαφερομένων προς αυτές τις πρακτικές και μεθόδους καλλιέργειας και βρίσκεται ανάμεσα στα ζητήματα προτεραιότητας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία η Δρ. Αυγερινοπούλου διατελεί Πρόεδρος.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.