Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Ποτόκι Πύργου

Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Ποτόκι Πύργου

Η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δήλωσε τα εξής:

«Χθες πραγματοποιήσαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων,  κ. Μανώλη Γραφάκο, καθώς, μετά από αίτημα τόσο δικό μου, όσο και του Δήμου Πύργου, λάβαμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι δεσμεύεται να συμβάλει στην οριστική διευθέτηση του θέματος του Ποτοκίου. Το θέμα του Ποτοκίου, το οποίο ταλανίζει εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία, αποτελεί δε εστία διακινδύνευσης για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία πρέπει να λυθεί άμεσα και με την αξιοποίηση των πλέον πρόσφατων τεχνολογιών, το φυσικό δε περιβάλλον πρέπει να απορρυπανθεί και να αποκατασταθεί.

Το ζήτημα το έχω ήδη θέσει στη Βουλή, ενώ βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές, καθώς και με τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, ενώ ο ρόλος του Δήμου Πύργου θα είναι καθοριστικός για τη διευθέτηση του ζητήματος. Αναμένουμε κατά τις επόμενες εβδομάδες σχετικές εξελίξεις.»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.