Στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με επτά νέους μόνιμους γιατρούς | Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με επτά νέους μόνιμους γιατρούς | Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Πολύ σημαντική είναι η απόφαση για τη στελέχωση των νοσοκομείων με έκτακτες μόνιμες θέσεις που ελήφθη από το Υπουργείο Υγείας και ενεκρίθη από τη 6η ΥΠΕ, με την Ηλεία να λαμβάνει αναλογικά μεγάλο αριθμό από τις θέσεις που κατανέμονται στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ικανοποιώντας το επί μακρόν αίτημα προκήρυξής τους, που είχε στηρίξει η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Οι θέσεις αυτές έχουν κερδηθεί μέσω αλλεπάλληλων προσπαθειών όλου του πολιτικού προσωπικού της Ηλείας, στενής επικοινωνίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, κ. Χριστόπουλο, και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδος, κα Αγγελάκου, και συνεχούς διεκδίκησης και επαφών με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη. Πλέον, αναμένουμε οι γιατροί να ανταποκριθούν αντίστοιχα και να στελεχώσουν τα νοσοκομεία μας που έχουν άμεση ανάγκη.

Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο του Πύργου έχουν προκηρυχθεί μια θέση διευθυντή παθολόγου, μια θέση παθολόγου, μια χειρουργού και μια ορθοπεδικού, ενώ για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μια θέση παθολόγου Α’ και μια παθολόγου Β’, καθώς και μια θέση αναισθησιολόγου. Ειδικά, δε, για τη θέση της παθολόγου του Νοσοκομείου του Πύργου, η μια προκηρύσσεται ως διευθυντική, δίνοντας τα επιπλέον κίνητρα για την πλήρωση της θέσης, όπως είχε αιτηθεί και η κα Αυγερινοπούλου στον κ. Κοντοζαμάνη.

Πέρα από τις επτά προαναφερθείσες θέσεις, αναμένεται και η προκήρυξη νέων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στον Καρβέλη στην 6η ΥΠΕ

Οι προσπάθειες και οι συνεχείς επικοινωνίες της Δρος Αυγερινοπούλου με τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Καρβέλη έχουν ευοδωθεί και ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ για την προκήρυξη αυτών των θέσεων. Με αφορμή την προκήρυξη, η κα Βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή, κ. Γιάννη Καρβέλη, για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους για την πλήρωση των επτά θέσεων που προκήρυξε για την Ηλεία το Υπουργείο Υγείας, καθώς και για τις άμεσες προκλήσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και στελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα της Ηλείας.

Στην επίσκεψη συζητήθηκαν, επιπλέον, τα θέματα ετοιμότητας, προετοιμασίας και στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων της 6ης ΥΠΕ και ειδικότερα της Αχαΐας και της Ηλείας ενόψει ενός ενδεχομένου νέου κύματος με αυξημένα περιστατικά COVID-19. Η 6η ΥΠΕ αποτελεί σημαντικό υγειονομικό προορισμό, καθώς παρουσιάζει λίγα κρούσματα, τα οποία έχουν τύχει καλής διαχείρισης και αντιμετωπίζονται επαρκώς.

«Είναι κρίσιμο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να κρατάμε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων, όπως η χώρα μας έχει κάνει επιτυχώς και όλο το προηγούμενο διάστημα», δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.