Αυγερινοπούλου: Έγκριση καταλληλότητας πτήσεων για το αεροδρόμιο Επιταλίου

Αυγερινοπούλου: Έγκριση καταλληλότητας πτήσεων για το αεροδρόμιο Επιταλίου

Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, θα ξαναπετάξουν αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο του Επιταλίου, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από την ΥΠΑ, η έγκριση καταλληλότητας πτήσεων στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο του Επιταλίου ιδρύθηκε το 1975, και ενώ κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους πραγματοποιούνταν πτήσεις, με μεταγενέστερη απόφαση το 2010 σταμάτησε και τυπικά η λειτουργία του, ενώ στην πράξη δεν είχαν πραγματοποιηθεί πτήσεις επί μακρό χρόνο, καθώς προκρινόταν η λειτουργία άλλων αεροδρομίων στην Πελοπόννησο.

Παρόλα αυτά φορείς του Νομού Ηλείας, δεν άφησαν ποτέ το όνειρο να πάει χαμένο. Τοπικοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, όπως η Αερολέσχη Πύργου, η Περιφέρεια  Π.Ε. Ηλείας, κ.α. από κοινού με τη Βουλευτή Ηλείας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έκαναν μια συντονισμένη προσπάθεια για την επαναλειτουργία και αξιοποίηση του αεροδρομίου του Επιταλίου. Σήμερα, η προσπάθεια αυτή φαίνεται να αποδίδει τους πρώτους καρπούς! Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει πραγματοποιήσει ήδη σχετικές συναντήσεις με το Cabinet της Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ Adina Vălean, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, τον Υφυπουργό  Τουρισμού, κ. Μ. Κόνσολα, όπου είχαν παρουσιαστεί οι δυνατότητες ενός τέτοιου αεροδρομίου και είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως η ανάγκη αξιοποίησής του.

Με την έγκριση καταλληλόλητας πτήσεων το αεροδρόμιο του Επιταλίου θα μπορέσει άμεσα σε πρώτη φάση να φιλοξενήσει μικρά αεροσκάφη, όπως πολεμικά, ελικοφόρα, και αεροπλάνα λίγων θέσεων, καθώς και εκπαιδευτικά αεροπλάνα, μετά την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.  Σε δεύτερη φάση, και με την κατάλληλη επένδυση, ο αερολιμένας Επιταλίου θα μπορούσε να αναδειχθεί σε περιφερειακό αεροδρόμιο προς χρήση τουριστική, εμπορική, πολιτικής προστασίας και μαθημάτων, καθώς βρίσκεται στο φυσικό χώρο του παγκόσμιου αθλητικού και τουριστικού προορισμού της Αρχαίας Ολυμπίας και δίπλα στο λιμάνι του Κατακόλου, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει και τις εμπορευματικές μεταφορές αγροτικών προϊόντων από τον κάμπο της Ηλείας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.