Δήλωση Αυγερινοπούλου για την εκλογή Μπάιντεν | Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στην Κάμαλα Χάρις για την εκλογή της ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου ΗΠΑ

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την εκλογή Μπάιντεν | Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στην Κάμαλα Χάρις για την εκλογή της ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου ΗΠΑ

Με αφορμή την εκλογή του κ. Τζο Μπάιντεν, ως του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Άμα της εκλογής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Μπάιντεν, η σκέψη μας πηγαίνει κατ’ αρχάς στην Ελληνική Ομογένεια και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, τις οποίες προσδοκούμε να στηρίξει και ο νέος Πρόεδρος.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ήταν πάντα στενές. Αναμένουμε, έτι περαιτέρω, τη διεύρυνση των διμερών μας σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, όπως την ευνοϊκότερη παρέμβαση υπέρ των διεθνών δικαιωμάτων της χώρας μας, την προώθηση της σταθερότητας της Μεσογείου βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, την ενδυνάμωση της συμμαχίας των κρατών για το κλίμα, την εμβάθυνση της συνεργασίας για τις «υπεύθυνες» και «πράσινες» επενδύσεις, αλλά και την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας, καθώς και την προώθηση της εγκατάστασης πανεπιστημιακών τμημάτων και ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Ακόμα, η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της αναμένει με την εκλογή του Μπάιντεν έναν συνομιλητή στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα που θα είναι ταυτόχρονα και συμμέτοχος στη λύση του ζητήματος».

Σημειωτέον ότι η Δρ. Αυγερινοπούλου απέστειλε συγχαρητήρια μέσω twitter στην κα Κάμαλα Χάρις για την εκλογή της ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί έμπνευση για όλες τις γυναίκες, οι οποίες και πρέπει να προωθούνται σε υψηλότερα αξιώματα.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.