Επικοινωνία Αυγερινοπούλου – Διγαλάκη για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας – 350 πρόσθετες θέσεις μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου – Διγαλάκη για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας – 350 πρόσθετες θέσεις μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια

Στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και από τις δύο πλευρές, τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και της Πρυτανείας.

Η κα Βουλευτής επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Διγαλάκη, για την ομαλή λειτουργία του συνόλου των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας, με αφορμή και την υποστελέχωση που παρουσιάζει κυρίως το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου. Το Υπουργείο έχει ήδη ανταποκριθεί κατά μεγάλο βαθμό στις ελλείψεις που απαντώνται σε καθηγητές Πανεπιστημίων, καθώς έχει ήδη κατανείμει 200 θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) για την πλήρωση των κενωθεισών θέσεων μελών ΔΕΠ και τη κάλυψη των αυξημένων διδακτικών αναγκών των Ιδρυμάτων. Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την κα Βουλευτή ότι προγραμματίζεται να δοθούν δε άλλες 350 θέσεις μελών ΔΕΠ, οι οποίες θα κατανεμηθούν ανά Πανεπιστήμιο.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας με τον κ. Υφυπουργό, η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή, Χρήστο Ι. Μπούρα, για τις θετικές αυτές εξελίξεις και ζήτησε την αρωγή του, ώστε οι θέσεις μελών ΔΕΠ που θα κατανεμηθούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών να διανεμηθούν και στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που λειτουργούν στο Ν. Ηλείας.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.