Παρέμβαση Δρ. Αυγερινοπούλου στην Επ. Μορφωτικών Υποθέσεων: Το ισχυρό μήνυμα της Αρχαίας Ολυμπίας για την υιοθέτηση των νέων κανόνων ελέγχου του doping

Παρέμβαση Δρ. Αυγερινοπούλου στην Επ. Μορφωτικών Υποθέσεων: Το ισχυρό μήνυμα της Αρχαίας Ολυμπίας για την υιοθέτηση των νέων κανόνων ελέγχου του doping

Στο ισχυρό μήνυμα της Αρχαίας Ολυμπίας για την υιοθέτηση των νέων κανόνων ελέγχου του ντόπινγκ, αλλά και το «Ράλλυ Ακρόπολις» αναφέρθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της οποίας είναι Μέλος, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Παρατίθεται κάτωθι το κείμενο της παρέμβασής της:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο σημερινό νομοσχέδιο, το οποίο τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, όλοι οφείλουμε ηθικά και πολιτικά να υπερψηφίσουμε, καθώς εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (World Anti-Doping Organization – WADA). Ο Κώδικας στηρίζει τόσο τη διενέργεια αντικειμενικών, καθαρών αγώνων που διασφαλίζουν τον πρώτο στόχο που πρέπει να εξυπηρετεί ο αθλητισμός, δηλαδή την ίδια την υγεία των αθλητών, προστατεύοντας τους από παράνομες και ενίοτε μοιραίες επιπτώσεις, όσο και την ευγενή άμιλλα ως την ορθή αθλητική νοοτροπία.

Η Ελλάδα, μετά λύπης μας, γνωρίζουμε ότι έχει εκτεθεί κατά το παρελθόν όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φαρμοκοδιέργεσης. Η ίδρυση και η εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Αντιντόπινγκ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με το παρόν νομοσχέδιο, έρχεται να εξασφαλίσει ότι η χώρα μας δε θα ξαναεκτεθεί στο μέλλον, αλλά αντιθέτως θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα φωτεινό παράδειγμα στον τομέα αυτό. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του «εὖ ἀγωνίζεσθαι», σας μεταφέρω το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει ηθική υποχρέωση να είναι ηγέτιδα στον παγκόσμιο κίνημα για το antidoping. Αναμένουμε να μας κάνετε πάλι περήφανους εμάς τους Ολύμπιους και το σύνολο των Ελλήνων. Θα ήθελα δε να καταθέσω την πρόταση, το επόμενο διεθνές συνέδριο της WADA για τον έλεγχο του doping, να διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία.  Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε τη διεθνή αθλητική οικογένεια στο τόπο που γεννήθηκε το αθλητικό πνεύμα και να την ξανα-εμπνεύσουμε.

Για το «Ράλλυ Ακρόπολις»

Κλείνοντας, καθώς συζητούμε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού, θα επιθυμούσα, επίσης, να αναφερθώ στο σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ελλάδα στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 και το οποίο αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς μετά από οχτώ χρόνια, το «Ράλλυ Ακρόπολις» αναβιώνει.  Η αναβίωση και η στήριξη αυτού του παγκοσμίου εμβέλειας αθλητικού θεσμού συνιστά μία ακόμα επιτυχία της Κυβέρνησής και της χώρας μας.

Η εκ νέου διοργάνωση του παγκόσμιου αυτού αθλητικού γεγονότος θα θέσει την Ελλάδα για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, καθώς το «Ράλλυ Ακρόπολις», συνιστά, μετά τους αγώνες της Formula 1, ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα, στο χώρο της αυτοκίνησης.

Τη διεθνή ελίτ της αυτοκίνησης αναμένουμε, συνεπώς, να τη φιλοξενήσουμε στη χώρα μας για άλλη μια φορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επίτευγμα που θα καταστεί εφικτό  με την άμεση συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και για αυτό το λόγο θα ήθελα να απευθύνω στην πολιτική μας ηγεσία τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Ευχαριστώ πολύ!»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.