Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στην συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της ΠΔΕ

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στην συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της ΠΔΕ

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας με θέμα απολογισμό πεπραγμένων, εκφράζοντας την ικανοποίησή της σχετικά με το γεγονός ότι τα κονδύλια για τα τεχνικά έργα έχουν μοιρασθεί ισόποσα ανάμεσα στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία. Επισήμανε ότι δίνεται για πρώτη φορά από την τρέχουσα Περιφερειακή Αρχή η δέουσα προσοχή στην Ηλεία και οι Ηλείοι πολίτες αισθάνονται την ισότιμη αντιμετώπιση. 

Η κα Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε, ακόμη, στα σημαντικά έργα που γίνονται στην Ηλεία, όπως η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου « Πάτρας – Πύργου» και του «Πύργου – Καλό Νερό» που βαίνει προς ολοκλήρωση, η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου, αλλά και το έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια από κοινού με την Κεντρική Κυβέρνηση για την αποκατάσταση και τη θωράκιση του Νομού από τις φυσικές καταστροφές, μετά και τις πρόσφατες καταστροφές. Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη θωράκιση του τόπου έναντι της κλιματικής κρίσης, καθώς η Ηλεία είναι ευάλωτη στις φυσικές καταστροφές και η προστασία του Νομού είναι μια διαρκής προτεραιότητα. Επισήμανε ότι η Περιφέρεια, μαζί με την Κυβέρνηση, θα παρουσιάσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ειδική αναφορά πραγματοποίησε η κα Αυγερινοπούλου και στο πλούσιο περιβαλλοντικό έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ενώ χαιρέτησε τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και του Μνημονίου Συνεργασίας για την προστασία του διεθνούς υγροβιοτόπου, της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου.

Η κυρία Βουλευτής αναφέρθηκε και στις δράσεις στήριξης του αγροτικού τομέα, ενώ εξήρε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα. Επισήμανε, όμως, και την ανάγκη περαιτέρω δράσεων προβολής της Αρχαίας Ολυμπίας και των άλλων σπουδαίων φυσικών και πολιτιστικών μνημείων. 

Αναφέρθηκε δε και στην υπό εξέλιξη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το Κέντρο Διεθνών Ακαδημαϊκών Σπουδών μεταξύ ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων με έδρα την Αρχαία Ολυμπία και δράσεις και στους Δελφούς, το οποίο συνιστά πρόταση της κα Βουλευτού και βαίνει προς θεσμοθέτηση με το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κα Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την αγαστή τους συνεργασία τόσο για τα θέματα της Ηλείας όσο και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Ευχήθηκε, τέλος, καλή συνέχεια στο έργο της Περιφερειακής Αρχής. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.