Στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Τον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων επισκέφθηκε, με την έλευση του νέου χρόνου, η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία  Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπου είχε την χαρά να παραβρεθεί στην εκδήλωση του Δήμου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τις  ευχές της για χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ειρήνη συνόδευσαν οι θετικές εξελίξεις για θέματα που άπτονται της  ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, τα οποία αφορούν τόσο στον τομέα της υγεία όσο και του πολιτισμού αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων της έδρας του δήμου και των τοπικών κοινοτήτων.

Στον χαιρετισμό της, η κα. Αυγερινοπούλου εστίασε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αξιοποίηση της παλιάς πτέρυγας του  Νοσοκομείου της Κρέστενας, καθώς έχουν ήδη εγκριθεί σχετικά κονδύλια ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Υφυπουργό Υγείας κα. Ζωή Ράπτη για την έγκριση της άδειας σκοπιμότητας για την δημιουργία Μονάδας Άνοιας και Αλτσχάιμερ στο Νοσοκομείο Κρεστένων, η  λειτουργία της οποίας δρομολογείται μετά από πρόταση της κας. Αυγερινοπούλου.
Μια Μονάδα που αποτέλεσε στόχο της Ηλείας Βουλευτού, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κρεστένων, ώστε να περιθάλπονται ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα από τους ειδικούς, μια πρωτοβουλία που θα έχει σημαντικό κοινωνικό  όφελος στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα  Χριστόπουλου στην περιοχή και την συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο για την χρηματοδότηση  από το Υπουργείο της ολοκλήρωσης του έργου ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας αλλά και τα  πρώτα, σημαντικά αποτελέσματα που απέδωσε η έρευνα στο Κλειδί Σαμικού Ηλείας όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές με στόχο την  ανεύρεση του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, ο οποίος ήταν σημαντικό λατρευτικό κέντρο της αμφικτυονίας των πόλεων της Τριφυλίας.
Συγκεκριμένα η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως κατάλοιπα ενός κτιρίου τα οποία μπορούν να αποδοθούν στον περίφημο ναό, με  την Ηλεία Βουλευτή να αναφέρεται στην σημαντική στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς η ολοκλήρωση των ανασκαφών, το  επόμενο διάστημα, συνδέεται με την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την δημιουργία ενός πλέγματος σημείων μεγάλου αρχαιολογικού  ενδιαφέροντος που εντοπίζονται σε πολλές κοινότητες του δήμου, συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη.
Τέλος, η κα. Αυγερινοπούλου  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη των χωριών, με αναγκαία έργα όπως αυτά της οδοποιίας, μέσα από το Υπουργείο  Εσωτερικών.

Ευχές για το Νέο Έτος στην Μητρόπολη Ηλείας

Αμέσως μετά, η Ηλεία Βουλευτής παραβρέθηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς  Μητρόπολης Ηλείας όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο Β’ ,  εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων αλλά και πολίτες για ένα δημιουργικό νέο έτος.

Κάλαντα από την Φιλαρμονική Λεχαινών

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς η κεντρική πλατεία Πύργου, όπου η  Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς» τραγούδησε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Οι μουσικοί παιάνισαν τα κάλαντα και άλλες γιορτινές μελωδίες, φέρνοντας το εορταστικό κλίμα, ενώ η  Βουλευτής τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και υγεία και αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές με τα μέλη της Φιλαρμονικής, τον Πρόεδρό της  Ανδρέα Μίγκο και τα μέλη της διοίκησης που την ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξή της στην ιστορική φιλαρμονική εταιρεία και  της προσέφεραν το ημερολόγιο για την νέα χρονιά με φωτογραφίες από την πλούσια πολιτιστική δράση της Φιλαρμονικής που φέτος  συμπληρώνει 91 χρόνια επιτυχούς παρουσίας.

Το προηγούμενο απόγευμα, η κα. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους και φορείς στην ιδιαίτερη πατρίδα  της, την Ζαχάρω, και να παρακολουθήσει τις μουσικές εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία, με τραγούδια και κάλαντα από τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου της πόλης.

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1-2: Τις ευχές της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας – Θεοδώρας
Αυγερινοπούλου για χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ειρήνη συνόδευσαν οι
θετικές εξελίξεις για θέματα που άπτονται της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του
Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
3 Η Ηλεία Βουλευτής παραβρέθηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της
πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας όπου είχε την ευκαιρία να
ανταλλάξει ευχές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο Β’.
4 Η Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς» τραγούδησε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην
Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην
κεντρική πλατεία του Πύργου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.