Αποχαιρετούμε με συγκίνηση την αγαπημένη συμπατριώτισσα και σπουδαία  Ελληνίδα, Εριέττα Λάτση

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση την αγαπημένη συμπατριώτισσα και σπουδαία Ελληνίδα, Εριέττα Λάτση

Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, ο Πύργος αποχαιρέτησε την δική του «αρχόντισσα», την Εριέττα Λάτση, σύζυγο του μεγάλου ευεργέτη  Γιάννη Λάτση και συνιδρύτρια και προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Στη μνήμη της τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, στο λιμάνι απ’ όπου ξεκίνησε ο Καπετάν  Γιάννης τη μυθική πορεία του στο επιχειρείν για να κατακτήσει τον κόσμο, τρισάγιο από το Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ.  Αθανάσιο Β, παρουσία και της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.
Συγκινητικά ήταν τα λόγια του Ηλείου Ποιμενάρχη για την μεγάλη κυρία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ευπρέπειας και του  αλτρουϊσμού.
Η κα. Αυγερινοπούλου, σε δήλωσή της, αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα της εκλιπούσας, στην σημαντική συμβολή της  οικογένειάς της στην ανάπτυξη του Πύργου, την αγάπη για το Κατάκολο και την ανοιχτή αγκαλιά για όποιον είχε ανάγκη αλλά και τον  ρόλο που έπαιξε σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά, η κα. Αυγερινοπούλου ανέφερε:

«Αποχαιρετούμε σήμερα την αγαπημένη μας συμπατριώτισσα και σπουδαία Ελληνίδα Εριέττα Λάτση. Το ζευγάρι Εριέττα και  Γιάννης Λάτσης διέπρεψαν στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, μας έκαναν όλους υπερήφανους. Η οικογένεια Λάτση είναι  άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου, ήταν πάντα παρούσα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε κρίσιμες περιόδους.  Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφεραν στον τόπο μας, στην αγαπημένη τους Ηλεία και στον Πύργο. Για την ανάπλαση της  πόλης του Πύργου, για το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο που θυμίζει διαχρονικά την αγάπη για την πόλη, για την δωρεά του  σπιτιού της οικογένειας στο Κατάκολο, για τις ευεργεσίες προς την Μητρόπολη Ηλείας, την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου  Νικολάου στο Κατάκολο, για τις εκατοντάδες υποτροφίες που άλλαξαν τη ζωή των φοιτητών από την Ηλεία την ολοκλήρωση  του Ιδρύματος Πελοπίου αλλά και για την συνέχεια της πορείας της οικογένειας και την συμβολή της στην εξέλιξη της  Ελλάδας. Ιδιαίτερη ήταν η υποστήριξη της πόλης και των κατοίκων μετά τον σεισμό του 1993 με την χρηματοδότηση των  συσσιτίων για τους σεισμόπληκτους και την επισκευή πολλών κατοικιών. Η Εριέττα Λάτση στήριξε τον σύζυγό της σε όλες τις επιχειρηματικές επιλογές του και έμεινε στο πλευρό του έως τον θάνατο του, το 2003. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την  αξιόλογη συνέχεια της οικογένειας Λάτση την οποία στήριξε η αγαπημένη Εριέττα ως μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά. Τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας στην ανάπλαση του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου της χώρας, αλλά και την συμβολή  των παιδιών και των εγγονών της σε πολύ σημαντικά κοινωφελή έργα για την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.
Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και ταυτόχρονα η υπερηφάνεια που νιώθουμε για όλα όσα προσέφερε στον  τόπο της, στον τόπο μας.

Αιωνία της η μνήμη».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.