Συναντήσεις με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πατρών

Συναντήσεις με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πατρών

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε το προηγούμενο διάστημα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρο Πολίτη και  στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος και της μέριμνας της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας  Αυγερινοπούλου για τη βελτίωση των συνθηκών στον τομέα φροντίδας υγείας, ώστε οι πολίτες να τυγχάνουν των καλύτερων υπηρεσιών τόσο στις Μονάδες της Ηλείας όσο και σε αυτές της Αχαΐας μέσω του δικτύου συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των Κλινικών, η κα.  Αυγερινοπούλου επισκέφθηκε την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, καθώς και το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και το  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια» και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την αν. Διοικήτρια κα. Ειρήνη  Αγγελάκου και τους διοικητές, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο και κ. Δημήτρη Μπάκο αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας αλλά και υποστήριξης των νοσηλευτικών Μονάδων και της  αποτελεσματικότερης διασύνδεσής τους. Η κα Αυγερινοπούλου επισκέφθηκε διάφορα τμήματα των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και  ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλουν και την υποστήριξη  του όλου σχεδιασμού, με αποδέκτη τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η Ηλεία Βουλευτής συζήτησε με τους Διοικητές για τον καλύτερο σχεδιασμό σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση με προσωπικό αλλά και στην  βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής καθώς τις επόμενες ημέρες επίκειται συνάντησή της τόσο με την Διοίκηση της 6 ης  ΥΠΕ όσο και  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στόχος αυτών των συναντήσεων θα είναι η επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών στην παραπάνω κατεύθυνση.

Συνεργασία των Ιατρικών Σχολών του Columbia University και του Πανεπιστημίου Πατρών 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η ενημέρωση που έγινε από την κα Αυγερινοπούλου στον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για  την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων της Ιατρικής Σχολής του Columbia University , τις επαφές της που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη  σχετικά με την προτεινόμενη συνεργασία μεταξύ των Ιατρικών Σχολών του Columbia και του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι διερευνητικές επαφές της κυρίας Αυγερινοπούλου με τους εκπροσώπους της Ιατρικής Σχολής του Columbia University έγιναν κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης της αντιπροσωπείας 13 ΑΕΙ των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του International Academic  Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία της Ηγεσίας του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο  χωρών.
Η ενεργοποίηση μιας τέτοιας συνεργασίας έχει τη δυναμική να προσφέρει την δυνατότητα ανταλλαγής ιατρικού προσωπικού μεταξύ των  δύο Πανεπιστημίων αλλά και των συνεργαζόμενων Νοσοκομείων της Αχαΐας και της Ηλείας, καθώς καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον  από απόφοιτους και μεταπτυχιακούς του ακαδημαϊκού ιδρύματος να εργαστούν στην Δυτική Ελλάδα, δημιουργώντας πρότυπες συνθήκες  επιστημονικής υποστήριξης στον τομέα υγείας στην περιοχή.

Φωτογραφίες:

Επίσκεψη στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, καθώς και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια» και διαδοχικές συναντήσεις με την αν. Διοικήτρια κα. Ειρήνη Αγγελάκου(φωτο1) και τους διοικητές, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο και κ. Δημήτρη Μπάκο αντίστοιχα(φωτο 2 και 3)

Με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, Διονύσιο Μαντζαβίνο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων της Ιατρικής Σχολής του Columbia University.

Οι διερευνητικές επαφές  με τους εκπροσώπους της Ιατρικής Σχολής του Columbia University έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας 13 ΑΕΙ των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Πατρών από όπου και το στιγμιότυπο.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.