Λύση στην έλλειψη εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα με την Κύρωση Συμφωνίας  μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Λύση στην έλλειψη εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα με την Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

«Σε μια περιοχή όπως η Ηλεία, έναν νομό που η οικονομία του συνδέεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα, η έλλειψη  εργατών γης δημιουργεί πλείστα προβλήματα στη φροντίδα των καλλιεργειών και την συγκομιδή των προϊόντων.
Η  συζήτηση και ψήφιση
του σ/ν του Υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της  Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την απασχόληση εποχικών  εργαζομένων στον γεωργικό τομέα» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος και  απαντά σε ένα δίκαιο και επίμονο αίτημα των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, το οποίο ικανοποιεί η Κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αυτό τόνισε σε δήλωσή της η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ψήφιση αύριο, Πέμπτη, της συγκεκριμένης συμφωνίας. Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου

«Σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών που έγινε από την Περιφερειακή Αρχή, στους τρεις νομούς Αχαΐας, Ηλείας και  Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει έλλειμμα εργατών γης για τις ανάγκες της πρωτογενούς παράγωγής, που αγγίζει τους 20.000 και  η έλλειψη των εργατικών χεριών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς πολλών προϊόντων όπως οι  φράουλες αλλά και οι ελιές-που σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος καλλιέργειας, δημιουργούν στους παραγωγούς έντονη ανησυχία.
Η κύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής της Διμερούς Συμφωνίας για
απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης  στο Κάιρο που συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του  για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ihab Nasr, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα τόσο για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού  δυναμικού όσο και για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.