Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Αναπτυξιακά θέματα απασχόλησαν την συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία  Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος Υπουργός που επισκέπτεται το νέο έτος, καθώς η Ηλεία Βουλευτής δίνει προτεραιότητα σε θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του κ. Υπουργού και αφορούν στην αξιοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν στο διεθνές επιχειρηματικό  περιβάλλον, με την χώρα μας να μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Άλλωστε, σε ό,τι αφορά στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τα στοιχεία από  τους πρώτους μήνες του αναπτυξιακού νόμου είναι απόλυτα ικανοποιητικά ενώ υπάρχουν αρκετά επενδυτικά́ σχέδια στο Ταμείο  Ανάκαμψης και πλήθος αιτήσεις για επενδύσεις σε ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ και αναμένεται ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και για το 2023.

Η ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης ήταν πλούσια για θέματα που έχουν να κάνουν με τα projects που είναι σε εξέλιξη και συνδέονται  με τον τομέα του τουρισμού, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και οικονομίας στην Ηλεία, τις υποδομές και το περιβάλλον αλλά και την  επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, την συνάντηση απασχόλησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια καθώς η Ηλεία Βουλευτής  είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και είναι διαρκές το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο πεδίο.
Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ιδέες και οι προτάσεις που αναπτύχθηκαν για τις εξαγωγές προϊόντων της Ηλείας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε αυτόν της τυποποίησης, τομείς ιδιαίτερης αναπτυξιακής προοπτικής και εξωστρεφών συνεργασιών.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.