Συνάντηση με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιο Πουρναρά

Συνάντηση με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιο Πουρναρά

Στην πίτα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος η Πρόεδρος της Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής, Δ. Αυγερινοπούλου

Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος παρευρέθηκε η Πρόεδρος της  Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Επιτροπή  Περιβάλλοντος έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, αλλά  και προστασίας του δασικού περιβάλλοντος, ζητήματα, στα οποία το Πυροσβεστικό Σώμα διαδραματίζει καίριο ρόλο.
Η πρωτοχρονιάτικη  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, στην Αθήνα, και παρευρέθηκαν, ακόμη, μεταξύ  άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης Αστυνόμος Β΄ και Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., ο νέος Αρχηγός του  Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο νέος Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, και  ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Π.Σ. Παναγιώτης Βελής.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχήθηκε στους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος καλή χρονιά με όσο γίνεται λιγότερες πυροσβεστικές  επιχειρήσεις, ενώ ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους της Επιτροπής Περιβάλλοντος τους αποστράτους για την επί χρόνια προσφορά τους. Η  Πρόεδρος της Επιτροπής είχε, ακόμη, την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο  Γεώργιο Πουρναρά, για ζητήματα στελέχωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών, την επερχόμενη προκήρυξη για μόνιμες  θέσεις στην πυροσβεστική, καθώς και για τις βελτιώσεις που έχουν επέλθει στο σύστημα πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των  φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη ένταση και συχνότητα, λόγω της κλιματικής κρίσης.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.