Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο

Προς εύρεση λύσης στις αγροτικές εκτάσεις σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι, Περιστέρι και Χειμαδιό

Θα συγκληθεί η Επιτροπή Εκκλησίας – Πολιτείας

 

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η Πρόεδρος  της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και συζήτησαν για  θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος με έμφαση τα δάση, αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και προστασίας  των ναών και μοναστηριών της Ηλείας, τα οποία αποτελούν θεματοφύλακες της ιστορίας του τόπου, του πολιτισμού και του  περιβάλλοντος.

Ειδικότερο αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει από τα δικαιώματα που έχει εγείρει η Ιερά Μονή  Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων επί των εκτάσεων γης στις Τ.Κ. Κουτσοχέρας, Μουζακίου και Χειμαδιού του Δ. Πύργου και της Τ.Κ.  Περιστερίου του Δ. Ήλιδας.
Η κα Αυγερινοπούλου μετέφερε την αγωνία των συμπολιτών της και των αγροτών που επί χρόνια  καλλιεργούν τις εν λόγω εκτάσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη να διευθετηθούν τα σχετικά ζητήματα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε την κα Βουλευτή σχετικά με τα βήματα που  έχουν αναληφθεί από την εκκλησία προς επίλυση των εκκρεμοτήτων, αλλά και για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.  Επισήμανε ότι, με πνεύμα κατανόησης, θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Εκκλησίας – Πολιτείας για να ρυθμιστούν  σχετικά ζητήματα της εκκλησιαστικής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ηλείας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο και έλαβε την ευχή Του για την νέα χρονιά και τις προσεχείς εκλογές.

 

Επικοινωνία με το Γ.Γ. Θρησκευμάτων για εύρεση λύσης στις αγροτικές εκτάσεις σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι, Περιστέρι και Χειμαδιό

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Καλαντζή, και  συζήτησαν σχετικά με τη χθεσινή κλειστή ημερίδα που έλαβε χώρα μεταξύ εκπροσώπων της εκκλησίας και πολιτείας για τη μελέτη και  την επίλυση θεμάτων της εκκλησιαστικής περιουσίας, με την κα Βουλευτή να επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης της σύγκλησης της Επιτροπής Εκκλησίας – Πολιτείας για την ρύθμιση του ζητήματος των γαιών.
Η κα Αυγερινοπούλου, μετά το πέρας της συνάντησης και τον κύκλο επαφών που έκανε για την επίσπευση της τακτοποίησης των  θεμάτων, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, να διευθετηθούν τα εν λόγω ζητήματα που άπτονται της εκκλησιαστικής περιουσίας. Με πρωτοβουλία του Μακαριώτατου, σε λίγο χρονικό διάστημα θα  συγκληθεί η κοινή Επιτροπή Εκκλησίας – Πολιτείας για τη διευθέτηση, μεταξύ άλλων, των διεκδικούμενων εκτάσεων των Τ.Κ.  Μουζακίου, Κουτσοχέρας και Χειμαδιού του Δ. Πύργου και της Τ.Κ. Περιστερίου του Δ. Ήλιδας από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων  Καλαβρύτων, με πνεύμα κατανόησης.
Τον
ευχαριστώ βαθύτατα για την ανάληψη της εν λόγω πρωτοβουλίας. Με αυτή Του την κίνηση η εκκλησία εκφράζει εμπράκτως την αγάπη της προς το ποίμνιο».

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.