Παρέμβαση της Δ. Αυγερινοπούλου στην σύσκεψη με τον ΥπΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, για την σταφίδα

Παρέμβαση της Δ. Αυγερινοπούλου στην σύσκεψη με τον ΥπΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, για την σταφίδα

Στην σημερινή συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, με θέμα την σταφίδα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησε την κάτωθι παρέμβαση:

«Κύριε Υπουργέ ευχαριστώ στο πρόσωπό σας την Κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στους σταφιδοπαραγωγούς μας.  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κυβέρνηση στηρίζει τους παραγωγούς σταφίδας, αυτού του σημαντικού, σε εθνικό επίπεδο, προϊόντος,  το οποίο είναι και το μοναδικό προϊόν που λαμβάνει τέτοιου είδους στήριξη. Η Κυβέρνηση στηρίζει τους παραγωγούς  σταφίδας με το ποσό των 4.700.000 ευρώ, ενώ χρειάζεται να στηρίξει περαιτέρω, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα συλλογικά  σχήματα και όσους μετέχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πράγματι, και από την σημερινή σύσκεψη, είναι εμφανές ότι όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στην σταφίδα, η οποία αποτελεί αφενός  υπερτροφή, έχοντας υψηλή διατροφική αξία, και αφετέρου σημαντικό εξαγωγικό προϊόν της χώρας. Πρόκειται για ένα σημαντικό προϊόν  τόσο αυτό καθαυτό όσο και μεταποιημένο, στις διάφορες μορφές του, όπως ανέφερε και ο Υπουργός, το οποίο και υποστηρίζεται.

Στον Ν. Ηλείας καλωσορίζουμε τα προγράμματα μεταποίησης της σταφίδας, αξιοποίησης της καινοτομίας για την παρασκευή  υποπροϊόντων, καθώς και διερεύνησης νέων αγορών για την πώληση της σταφίδας.
Ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και
Τροφίμων και το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την επανεκκίνηση της σταφίδας και έχουμε  συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις και forum για να δοθεί διέξοδος στους σταφιδοπαραγωγούς. Θεωρώ ότι η σταφίδα και τα προϊόντα  καινοτομίας της θα μπορούσαν να προωθηθούν περαιτέρω σε νέες αγορές μέσω της σύστασης Διυπουργικής Επιτροπής με την συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.