Δήλωση Αυγερινοπούλου για το νερό: «Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό – Πλήρως αβάσιμες οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ»

Δήλωση Αυγερινοπούλου για το νερό: «Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό – Πλήρως αβάσιμες οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ»

Η αντιπολίτευση, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, συνεχίζει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού.

Δεν θα αφήσουμε τα fake news που διαδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τα οποία πορεύεται στις εκλογές, να συσκοτίζουν την αλήθεια και να παραπλανούν τους πολίτες.

Αντιθέτως, με τον Νόμο 5037/2023 η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια δομική μεταρρύθμιση για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος, με αλλαγές οι οποίες εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και τον έλεγχο αναφορικά με την τήρηση των υποχρεώσεων συστηματικής παρακολούθησης από τους παρόχους της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Είναι πράγματι λυπηρή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στρεβλώσει την αλήθεια.

Η νέα Εθνική Ρυθμιστική Αρχή στοχεύει σε 3 βασικούς άξονες:

  1. Αύξηση της λογοδοσίας των δημοσίων και δημοτικών Παρόχων Υπηρεσιών Ύδατος, με προώθηση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας των υπηρεσιών.
  2. Ενίσχυση της εποπτείας των δημοσίων και δημοτικών Παρόχων Υπηρεσιών Ύδατος, με γνώμονα την αποτελεσματική και οικονομικά συμφέρουσα διαχείριση για τους πολίτες.
  3. Συμμόρφωση των δημόσιων και δημοτικών Παρόχων Υπηρεσιών Ύδατος με τη σχετική νομοθεσία, και την επιβολή προστίμων, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.