Συνάντηση του Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιου, και της Βουλευτού Ηλείας, Δ. Αυγερινοπούλου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιου, και της Βουλευτού Ηλείας, Δ. Αυγερινοπούλου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα

Στο επίκεντρο η στήριξη του έργου της Μητροπόλεως

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ηλείας και Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιος Β’ και η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ.  Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με κύριο θέμα συζήτησης το πολύπλευρο και θεόπνευστο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία  και ειδικότερα η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας μέσω και των Ιδρυμάτων που είναι υπό την σκέπη της. Στην συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο  πολιτικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος του Δ. Ήλιδας, κ. Αθανάσιος Φουντάς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ακόμη, κατά την συνάντηση, στις πρωτοβουλίες διαφύλαξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς  του Νομού Ηλείας, καθώς η προστασία και η διατήρησή της συνδέεται άμεσα με ένα από τα πιο βασικά γνωρίσματα της εθνικής μας  ταυτότητας, της ιστορίας και των παραδόσεών μας. Συνομίλησαν δε, και για το μεγαλόπνοο έργο της συντήρησης και ανακαίνισης των ιστορικών κτιρίων της Μητροπόλεως προς όφελος της διατήρησης της παράδοσης της Ηλείας, όπως του κτιρίου της Μητροπόλεως  Ηλείας που είναι σημείο αναφοράς των τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ειδικότερα στην συμβολή του Ιδρύματος της Βουλής για τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής  κληρονομιάς και του πολιτιστικού αποθέματος του Κοινοβουλίου, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον στήριξης του έργου της Ιεράς  Μητροπόλεως Ηλείας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε ως δώρο στον Μητροπολίτη Ηλείας τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της τρίτης  έκδοσης του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δώρισε στον Πρόεδρο την  αγιογραφία του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.