Σημαντικό έργο υποδομής το Υδατοδρόμιο στο Λιμάνι της Κυλλήνης

Σημαντικό έργο υποδομής το Υδατοδρόμιο στο Λιμάνι της Κυλλήνης

Θετικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη κατασκευής, το επόμενο διάστημα, του υδατοδρομίου της Κυλλήνης.Ένα έργο υποδομής που υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης, με ιδιαίτερη σημασία, το οποίο από το 2014 μέχρι σήμερα έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων για την Ηλεία και το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

«Η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και  ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού  μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και  ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών  της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν.
Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα  συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών. Τα  έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής  υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη  κατασκευής του υδατοδρομίου και, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας  ίδρυσής του, βάζοντας τις βάσεις για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων
».

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συνεργασίας με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της  κρουαζιέρας, ενώ προοπτική συνεργασίας υπάρχει και με αεροπορικές εταιρείες που οργανώνουν πτήσεις τσάρτερ και βλέπουν τα  υδροπλάνα ως ένα μέσο πιο εύκολης πρόσβασης στον τελικό προορισμό των πελατών τους, αλλά και από εταιρίες οι οποίες ειδικεύονται  αποκλειστικά στα υδροπλάνα.
Ακόμη, έντονο είναι το ενδιαφέρον και από ασφαλιστικές εταιρείες για την αεροδιακομιδή ασθενών, αφού  τα υδροπλάνα μπορούν να διαμορφωθούν ως ασθενοφόρα, ενώ υπάρχει προοπτική μεταφοράς εμπορευμάτων, ειδικά αν είναι ευπαθή.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.