Στις αρχές Μάϊου οι εκτιμήσεις για τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τις φωτιές  του Ιουλίου 2022

Στις αρχές Μάϊου οι εκτιμήσεις για τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τις φωτιές του Ιουλίου 2022

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε η υπ. Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για το θέμα των εκτιμήσεων των  ζημιών στις καλλιέργειες της ελιάς που προκλήθηκαν στην Κρέστενα, τα Μακρίσια, Γρύλο και την Βρίνα, από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2022. Ο κ.  Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε την κα. Αυγερινοπούλου ότι αυτές τις ημέρες ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό ο Οργανισμός και εντός του Μάϊου ξεκινούν οι  εκτιμήσεις.

Οι εκτιμήσεις, όπως προβλέπεται από τη γεωπονική επιστήμη και την εκτιμητική πρακτική, κινούνται εντός του πλαισίου της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, το οποίο  επιβάλλει να γίνονται οι εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Με την ολοκλήρωσή τους, θα συναχθούν τα πορίσματα που θα βεβαιώνουν το μέγεθος της ζημιάς  και θα καθορίζουν τα χρήματα που δικαιούται κάθε παραγωγός ως αποζημίωση. Αμέσως μετά, θα γίνει έλεγχος από τους γεωπόνους και θα δοθούν οι απαραίτητες  αποζημιώσεις, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καλλιέργεια.

Η κα. Αυγερινοπούλου, σε δήλωσή της, τόνισε ότι πλέον

«η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησε ένα πρότυπο, πολύ γρήγορο σύστημα αποζημιώσεων της  αγροτικής παραγωγής από απώλειες που έχει υποστεί ο πρωτογενής τομέας από φυσικές καταστροφές, ώστε οι παραγωγοί να λαμβάνουν άμεσα και πλήρως τις  αποζημιώσεις τους. Μόλις ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις θα δοθούν και οι αποζημιώσεις και στη συνέχεια θα δούμε και τις δυνατότητες βελτίωσης του κανονισμού  του ΕΛΓΑ».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.