Δ. Αυγερινοπούλου για το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ: «Ένα φιλόδοξο και εφαρμόσιμο Πρόγραμμα για να συνεχίσουμε την σταθερή πορεία της χώρας προς τα εμπρός»

Δ. Αυγερινοπούλου για το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ: «Ένα φιλόδοξο και εφαρμόσιμο Πρόγραμμα για να συνεχίσουμε την σταθερή πορεία της χώρας προς τα εμπρός»

«Παρουσιάστηκε χθες από τον Πρωθυπουργό μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το φιλόδοξο, ρεαλιστικό και κυρίως εφαρμόσιμο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, για να συνεχίσουμε σταθερά και τολμηρά την πορεία της χώρας μας προς τα εμπρός. Οι άξονες του Προγράμματος μας, οδηγούν στο να έχουμε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή και πράσινη και κυρίως ισχυρή.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κατορθώσει να κάνει πράξη όλα εκείνα για τα οποία την εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.
Με υπευθυνότητα,  σοβαρότητα και αποδεδειγμένη ικανότητα, η Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει τους 5 άξονες προτεραιότητας και τα επόμενα βήματα τα οποία, με ισχυρή  εντολή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό μας, θα δημιουργήσουμε το αύριο που αξίζει η χώρα μας, ο τόπος μας, εμείς και  τα παιδιά μας. Βήματα, τα οποία εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Ήδη έχουμε αρχίσει και βλέπουμε το οικοδόμημα της νέας  Ελλάδος από όλα όσα υλοποίησε η Κυβέρνηση την πρώτη τετραετία.

Στη δεύτερη τετραετία, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα κινείται γύρω από 5 άξονες. Ο πρώτος στόχος, που αποκαλείται «παραγωγική  Ελλάδα», αφορά σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, όπως οι αυξήσεις των μισθών, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η αύξηση του  αφορολόγητου, η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων.
Ως δεύτερος άξονας είναι η «κοινωνική Ελλάδα», η οποία αφορά τις δεσμεύσεις για την  υγεία, την παιδεία και τα μέσα μεταφοράς, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή των κέντρων υγείας της χώρας και το μεγάλο  πρόγραμμα για προληπτικές εξετάσεις.
Στον τρίτο άξονα κυριαρχεί η ατζέντα της «ψηφιακής και πράσινης Ελλάδας», όπου θα συνεχιστούν οι  μεταρρυθμίσεις στο ψηφιακό κράτος με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Η «Δίκαιη Ελλάδα» αποτελεί τον τέταρτο στόχο της Νέας Δημοκρατίας, όπου περιλαμβάνονται σημαντικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των θεσμών και στο κράτος, έτσι ώστε η ανάπτυξη να έχει  χαρακτηριστικά δικαιοσύνης.
Απόρροια όλων των ανωτέρω στόχων συνιστά ο τελευταίος άξονας της Νέας Δημοκρατίας που αποκαλείται «Ισχυρή  Ελλάδα» και ενσωματώνει καίρια ζητήματα και προτεραιότητας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας, της ασφάλειας του πολίτη και του  μεταναστευτικού.

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει σημεία πολύ σπουδαία και για το Ν. Ηλείας, όπως:

 •  Περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
 • Διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλα τα βασικά νοσήματα
 • Καθολική ισχύς του Προσωπικού Γιατρού
 • Εκσυγχρονισμός όλων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων και των 156 Κέντρων Υγείας
 • Πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας
 • Περαιτέρω ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες και συναλλαγές να είναι ηλεκτρονικές
 • Επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης
 • Περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών
 • Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027
 • Μείωση των έμμεσων φόρων
 • Αύξηση των μισθών κατά 25%
 • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ
 • Δημιουργία νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από την 1 η Ιανουαρίου του 2024
 • Διπλασιασμός της χρηματοδότησης του προγράμματος «Στέγη» για να αποκτήσουν οι νέοι το δικό τους σπίτι

Πρόκειται για ένα σχέδιο, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο, που είναι πλήρως και υλοποιήσιμο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι δράσεις θα  ωφελήσουν κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
Η 21η Μαΐου, με σύνθημά μας «Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο  τολμηρά», θα αποτελέσει το ορόσημο για να διατηρήσουμε τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να συνεχίσουμε την πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο, με συνέπεια λόγων και πράξεων, με αποδεδειγμένη ικανότητα, για την Ελλάδα μας που αλλάζει».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.