Η Πηνεία «σφράγισε» την κάλπη της 21ης Μαΐου

Η Πηνεία «σφράγισε» την κάλπη της 21ης Μαΐου

Μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρωτιάς της υπ. Βουλευτού Ηλείας – Εκατοντάδες πολίτες στην ομιλία της Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου

Με μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση με νικηφόρο παλμό, η Πηνεία έδωσε το δικό της μήνυμα πρωτιάς της Ν.Δ και της υπ. Βουλευτού, Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. Το βράδυ της Κυριακής, εκατοντάδες πολίτες του κέντρου της ορεινής Ηλείας, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην  πολιτικό που έμπρακτα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της για την Ηλεία, την ιστορική αυτή περιοχή. Η αίθουσα του  φιλόξενου «ΤΖΑΜΙ Village», σε μια πρωτόγνωρη πολιτική εκδήλωση για τον Νομό, πλημμύρισε από φίλους και υποστηρικτές της υπ. Βουλευτού,  που με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα κατέδειξαν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για μια ακόμη φορά υπέρ της.

Από νωρίς, πλήθος κόσμου, παλιοί και νέοι υποστηρικτές της κας Αυγερινοπούλου, συγκεντρώθηκαν για να την συναντήσουν, να της σφίξουν το χέρι και να την  αγκαλιάσουν, να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της και να γράψουν ξανά μαζί της νικηφόρα πορεία, από έναν τόπο που η Κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις ανάπτυξης. Η κα. Αυγερινοπούλου, εμφανώς συγκινημένη από την θερμή υποδοχή, τους  ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην βασική συγκέντρωση της υπ. Βουλευτού στον Δήμο Ήλιδας. Μια επιλογή που, όπως τόνισε, δεν ήταν τυχαία, καθώς  αποτελεί κορυφαίο τόπο στην ιστορική διαδρομή όλων των Ελλήνων από την αρχαιότητα ως σήμερα, λόγω της θέσης της Αρμάτοβας, εδώ που  κήρυτταν την εκεχειρία και κατέθεταν τα όπλα οι αθλητές από όλες τις ελληνικές πόλεις κράτη, πριν μεταβούν στην Ήλιδα και μετά στην Ολυμπία για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη απαντήσει θετικά στην ερώτηση που κατέθεσε στη  Βουλή, ότι θα προστατεύσει την Αρμάτοβα και θα αναλάβει δράση για την ανάδειξή της.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, σχεδιάζουμε το εθνικό έργο του Φράγματος Πηνείου και της Λίμνης Καραμανλή»

Μιλώντας για την μεγάλη δέσμευση που τήρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της Πηνείας, η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στο  σχεδιασμό του μεγαλύτερου περιφερειακού έργου της χώρας, του έργου για την αξιοποίηση του φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλή,  το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως «έργο εθνικό και σημαντικό», τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη,   προτεραιοποιεί για πρώτη φορά την Πηνεία και την Ηλεία έναντι άλλων περιοχών της χώρας και θέτει στο επίκεντρο της κυβερνητικής της δράσης την ανάπτυξη  και των ορεινών περιοχών.

Ήδη από το 2019, η ίδια, ως Βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, είχε θέσει στο  Υπουργείο Υποδομών την ανάγκη για την θωράκιση του φράγματος της Λίμνης Πηνειού, την ολοκλήρωση της κατασκευής του παραλίμνιου δρόμου και την  ανάδειξη του συνόλου των παραλιμνίων περιοχών, με παράλληλη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, της γεωργίας αλλά και του τουρισμού και του αθλητισμού στη περιοχή καθώς και την επαναξιοποίηση του αναψυκτηρίου στο Φράγμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Σήμερα έχουν τεθεί οι υπογραφές από το Υπουργείο Υποδομών και έχει δεσμευτεί το κονδύλιο των 8,6 εκατ. Ευρώ, ενώ αναμένεται ο ορισμός αναδόχου, για την  σύνταξη της μελέτης ενός έργου το οποίο υπολογίζεται από το υπουργείο ότι θα φτάσει, στην υλοποίησή του, σε δεκαπλάσια νούμερα σε κονδύλια»,

είπε και  απέσπασε θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Υπό το πρίσμα αυτής της αναπτυξιακής μελέτης, κάθε έργο που δρομολογείται για την περιοχή, θα πρέπει να  βρίσκεται σε αρμονία με το αναπτυξιακό αυτό πλάνο και όραμα, ενώ η μελέτη θα αναδείξει το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και θα βελτιώσει  και το οδικό δίκτυο πλησίον της λίμνης.

Σημαντική ενίσχυση για έργα οδοποιίας

Η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην σημαντικές χρηματοδοτήσεις της Κυβέρνησης για την Πηνεία και την Ήλιδα, για την διάνοιξη και κατασκευή τόσο της  αστικής και αγροτικής οδοποιίας, ώστε να ικανοποιηθούν και τα πάγια αιτήματα της ανακατασκευής δρόμων και γεφυριών τα οποία συνδέουν τις τοπικές  κοινότητες της Πηνείας μεταξύ τους, με την Αμαλιάδα και τον Πύργο, αλλά και με όμορες περιοχές σε άλλους νομούς.

Κυβέρνηση κοινωνικά ευαίσθητη, δίπλα σε κάθε πολίτη

Η υπ. Βουλευτής δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον αποτελεσματικό τρόπο που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε τις δυσκολίες και τις παγκόσμιες προκλήσεις της τετραετίας, κρατώντας τη χώρα σε ασφάλεια και σταθερότητα, στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνία με την αύξηση, μετά από 12  χρόνια, των συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας, του κατώτατου μισθού, το πρόγραμμα νέας στέγης για κάθε νέο παιδί με χαμηλό επιτόκιο, την  ενίσχυση των φοιτητών με επιδόματα στέγασης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τις γυναίκες και τους νέους και τη δημιουργία ευκαιριών  επένδυσης για νέες δράσεις στα χωριά μας για όλους.

Ενίσχυση δημόσιων δομών Υγείας

Αναφερόμενη στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία, για  στήριξη του ΕΣΥ και ενίσχυση των δημόσιων δομών, αποτελούν εγγύηση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Στο πλαίσιο ενίσχυσης των  δομών Υγείας, ήδη ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ενώ για το Ιατρικό Κέντρο Σιμόπουλου έχουν  ήδη δεσμευτεί περί το 1.500.000 ευρώ για την συντήρηση και την αναβάθμισή του.

Ανάδειξη πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Δήμου Ήλιδας με πρόσθετα κονδύλια για την προστασία των δασών αλλά και στις  προτεινόμενες δράσεις για την βελτίωση των υπαρχόντων και την ανάδειξη νέων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μονοπατιών, για την ανάδειξη  όλων των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας, με την ίδια να έχει στηρίξει και άλλες σημαντικές, απαραίτητες παρεμβάσεις, την συντήρηση και  αναστύλωση ιστορικών μνημείων, όπως του Ιερού Ναού της Θεοτόκου «Παναγιά η Δαφνιώτισσα» και δράσεις εκκλησιαστικού τουρισμού, τέτοιες που θα  οδηγήσουν στη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας και θα συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μας παράδοσης.

Αποτελεσματική πολιτική για την Ηλεία

Μιλώντας για το έργο της Κυβέρνησης για την Ηλεία και τους πολίτες της, για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και την αποτελεσματική πολιτική, αναφέρθηκε  στην υλοποίηση του δρόμου Πατρών Πύργου, την λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων στην Τριανταφυλιά, την μείωση του  κόστους της αγροτικής παραγωγής και του ΦΠΑ των αγροεφοδίων, την επιστροφή στο φόρο του αγροτικού πετρελαίου, τις νέες επιδοτήσεις για τα  αγροπεριβαλλοντικά μέτρα και την δυνατότητα κατασκευής νέων αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αλλά με το σπουδαίο έργο το οποίο έχει ήδη  δρομολογηθεί για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου τόσο στη Γαστούνη όσο και στον κάμπο της Ηλείας.

«Με επίκεντρο τον πολίτη, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, πάμε μπροστά και συνεχίζουμε για την ανάπτυξη της Ηλείας μας. Πάμε όλοι  μαζί μπροστά!
Με τον
Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία!
Για την Ηλεία μας, για την Ήλιδα και την
Πηνεία μας»,

κατέληξε η κα. Αυγερινοπούλου, αποσπώντας το παρατεταμένο, θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.