Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τις ζημιές σε αμπέλια, σταφίδα και σανό

Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τις ζημιές σε αμπέλια, σταφίδα και σανό

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον που εξέφρασε η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για τις πληγές που έχει προκαλέσει η αστάθεια του καιρού σε καλλιέργειες αμπελιών και σταφίδας στην Δ.Ε Ωλένης.

Η κα. Αυγερινοπούλου, απευθυνόμενη στο αρμόδιο Υπουργείο, επεσήμανε τον κίνδυνο για την φετινή παραγωγή σταφυλιών από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση στα περισσότερα χωριά όπου καλλιεργούνται αμπέλια σταφίδας και σταφυλιού, τα οποία έχουν προσβληθεί από περονόσπορο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ζητώντας την λήψη μέτρων ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα, έκανε παρέμβαση στον ΕΛΓΑ και για τις ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις με σανό, στην περιοχή ΤΟΕΒ Πελοπίου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων και οι αποζημιώσεις να δοθούν κατά το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα.

Η κα. Αυγερινοπούλου, σε δήλωσή της, τόνισε ότι

«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πάντα κοντά στους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, στηρίζει το αγροτικό εισόδημα και ήδη, ως Κυβέρνηση, υιοθέτησε ένα πρότυπο, πολύ γρήγορο σύστημα αποζημιώσεων της αγροτικής παραγωγής από απώλειες που υφίσταται ο πρωτογενής τομέας από φυσικές καταστροφές, ώστε οι παραγωγοί να λαμβάνουν άμεσα και πλήρως τις αποζημιώσεις τους».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.