Επικοινωνία με Κυρανάκη για τα ΕΛΤΑ

Επικοινωνία με Κυρανάκη για τα ΕΛΤΑ

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, είχε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων που περιλαμβάνει την αναστολή συναλλακτικής δραστηριότητας δεκάδων Ταχυδρομείων, μεταξύ αυτών και της Λαμπείας, του Καράτουλα και του Βαρθολομιού.

Τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα-σημεία φυσικής πρόσβασης που υπάγονται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο), θα πρέπει να κλείσουν ως την Δευτέρα, 17 Ιουλίου, ωστόσο, όπως επεσήμανε η Ηλεία Βουλευτής, εξυπηρετούν πληθώρα αναγκών των κατοίκων ευρύτερων περιοχών, που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από τα αστικά κέντρα-με τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση για τη μετακίνηση των δημοτών να παραμένει ζητούμενο σε πολλές περιπτώσεις-, όπου τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να διατηρούν ανάλογες υπηρεσίες για το κοινό.
Εκτός μάλιστα των συντάξεων, της αλληλογραφίας και των δεμάτων, σε πολλές περιπτώσεις μέσω των ΕΛΤΑ γίνονται και πληρωμές και, εν πολλοίς, η λειτουργία τους συνδέεται και με την εύρυθμη τακτοποίηση θεμάτων τοπικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι το δίκτυο χρειάζεται αναδιάρθρωση και απαιτείται η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αλλά είναι σημαντικό να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ταχυδρομείων.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.