Δ. Αυγερινοπούλου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ: «Μια σημαντική δέσμευση προς όφελος των αγροτών μας»

Δ. Αυγερινοπούλου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ: «Μια σημαντική δέσμευση προς όφελος των αγροτών μας»

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στις δεσμεύσεις της, προχωρά, ήδη από τις πρώτες μέρες της νέας κυβερνητικής περιόδου, τις διερευνητικές επαφές για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ο οποίος επιβάλλεται και από τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση.
Σύμφωνα, μάλιστα, και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχεδιάζεται τους επόμενους 3-4 μήνες να κατατεθεί στη Βουλή, ως πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου, ο νέος εκσυγχρονισμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Πρόκειται για μια σημαντική δέσμευση προς όφελος των αγροτών μας, καθώς η αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ θα οδηγήσει στην πλέον έγκαιρη παροχή αποζημιώσεων, θα ενισχύσει την ενεργητική προστασία, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, ενώ θα λαμβάνει υπόψιν την κλιματική κρίση και τις συνακόλουθες επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή.
Ήδη, ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της λειτουργίας του Οργανισμού είναι η ανάδειξη, εντός των επόμενων ημερών, ανάδοχο έργου για τη ψηφιοποίηση της εκτιμητικής διαδικασίας, όπου η εκτίμηση της ζημίας θα γίνεται με διαφάνεια και ταχύτητα και ο Γεωπόνος – Εκτιμητής θα προϋπολογίζει την έκταση της ζημίας και το ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης, ώστε ο παραγωγός να έχει πλήρη και ξεκάθαρη γνώση της υπόθεσής του.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.