Δ. Αυγερινοπούλου: «Η απόφαση κατάργησης της Εθνικής στη Γαστούνη πρέπει να αναθεωρηθεί»

Δ. Αυγερινοπούλου: «Η απόφαση κατάργησης της Εθνικής στη Γαστούνη πρέπει να αναθεωρηθεί»

-Σειρά παρεμβάσεων στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τη βουλευτή Ηλείας και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

-Ενημέρωσε το γραφείο του προέδρου Γκ. Χαρδούβελη και του αντιπροέδρου Φ. Καραβία και συζήτησε το πρόβλημα με τη γενική διευθύντρια Χ. Απαλαγάκη 

 

Σειρά επαφών σε κορυφαίο επίπεδο στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) έχει κάνει για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Γαστούνη βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλή, Διονυσία Αυγερινοπούλου, προκειμένου να αναθεωρηθεί η απόφαση της κατάργησής του.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου ενημέρωσε το γραφείο του Προέδρου της ΕΕΤ, κ. Γκίκα Χαρδούβελη και του Αντιπροέδρου κ. Φωκίωνα Καραβία, ενώ συζήτησε αναλυτικά το πρόβλημα με τη Γενική Διευθύντρια κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανεξεταστεί η κατάργηση του υποκαταστήματος, καθώς αναγκάζει ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της βόρειας Ηλείας να ταλαιπωρείται με πρόσθετες μετακινήσεις και έξοδα για να εξυπηρετηθεί στις τραπεζικές του συναλλαγές.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, τα πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους στην επιχειρησιακή στρατηγική τους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πλαισίου ESG (Environment, Social, Governance), το οποίο προβλέπει τον συνδυασμό ανάπτυξης και οικονομικής απόδοσης με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Παράλληλα, η Διονυσία Αυγερινοπούλου επικοινώνησε και με τη Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη, αναλύοντας τις επιπτώσεις της κατάργησης του υποκαταστήματος στη Γαστούνη, ενώ συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/11) υπό τη Γενική Διευθύντρια Δικτύου, Αναστασία Ναζίδου, μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές Ηλείας, τον Δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πηνειού, Αλέξη Καστρινό, όπου και εκεί ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για τη διατήρηση της λειτουργίας του υποκαταστήματος στη Γαστούνη.

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει άμεσα και ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για να λάβει έγγραφες απαντήσεις για το σκεπτικό της απόφασης κατάργησης.

«Προχώρησα σε σειρά θεσμικών παρεμβάσεων για να αποτραπεί η κατάργηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Γαστούνη, διότι οι επιπτώσεις στον πληθυσμό θα είναι σημαντικές, ειδικά στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, που θα επιβαρυνθούν με πρόσθετες μετακινήσεις. Οι τράπεζες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους κάθε απόφασης που αφορά τη λειτουργία τους, όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό πλαίσιο Βιώσιμης Οικονομίας ESG, για αυτό και θα καταθέσω άμεσα ερώτηση στη Βουλή»,

δήλωσε η Διονυσία Αυγερινοπούλου.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.