Συνάντηση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής, Δ. Αυγερινοπούλου, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κελέτση

Συνάντηση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής, Δ. Αυγερινοπούλου, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κελέτση

Στο επίκεντρο τα θέματα αλιείας

Θέματα βιώσιμης αλιείας απασχόλησαν την συνάντηση εργασίας που είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Κελέτση, στο Υπουργείο.

Ο Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) την τρέχουσα προγραμματική περίοδο θα διατεθούν πάνω από 360 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εργασιών της Υποεπιτροπής και κάλεσε τον κ. Υφυπουργό σε ειδική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει για θέματα του Υπουργείου.

Αντικείμενα ειδικότερης συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, ο στόχος της μείωσης των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα, ο τρόπος αποθήκευσης των ψαριών, τα περιστατικά υπεραλίευσης και οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές (Marine Protected Areas – MPAs) και εστίασαν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αλιεία και τα θαλάσσια οικοσυστήματα, στα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και στα αργής έναρξης γεγονότα (slow onset events).

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.