Συνεδρίασε η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων-Στο επίκεντρο ο ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ της Ηλείας

Συνεδρίασε η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων-Στο επίκεντρο ο ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ της Ηλείας

Το θέμα του εκσυγχρονισμού των δικτύων ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Ηλείας τέθηκε από την Πρόεδρο της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, Βουλευτή Ηλείας Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Υποεπιτροπής, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονυσίου Σταμενίτη καθώς και του Γενικού Γραμματέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Ένα θέμα που, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμενίτης, είναι πολύ σημαντικό που αναδεικνύεται από την κα. Αυγερινοπούλου και θα συζητηθεί διεξοδικά στις αρχές του νέου έτους στην Υποεπιτροπή, με νέες προτάσεις για την λειτουργία των Οργανισμών και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν, με στόχο την βέλτιστη διαχείριση του νερού.

Η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκληρωμένου πλαισίου και υιοθέτησης στοχευμένων και σύγχρονων πολιτικών για την διαχείριση των υδατικών πόρων που αποτελούν ανάσα ζωής για τον αγροτικό τομέα, πολύ περισσότερο σήμερα, που θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ξεκινά άμεσα η υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ξεχωριστή αναφορά έγινε και στο έργο υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης, των δικτύων φυσικής ροής των καναλέτων, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Κάμπου της Ηλείας, με προϋπολογισμό 17.232.000 ευρώ. Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Υποδομών, έχει ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος και, όπως τόνισε ο κ. Παπαγιαννίδης, ξεκινά άμεσα.

Το συγκεκριμένο έργο, με πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς υπερσύγχρονης τεχνολογίας, θα εξασφαλίσει μηδενικές διαρροές στο δίκτυο που είναι πεπαλαιωμένο, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων και ασύστολη σπατάλη των υδάτινων πόρων. Ως εκ τούτου, η υπογειοποίησή του είναι προτεραιότητα την οποία η κα. Αυγερινοπούλου έχει αναδείξει συστηματικά τόσο ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής όσο και ως Βουλευτής Ηλείας. Με την ολοκλήρωσή του, θα επιτευχθεί η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ποιοτική αναβάθμιση των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.