Αυγερινοπούλου: Αναφορά στη Βουλή για την λειτουργία Πειραματικών Δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο

Αυγερινοπούλου: Αναφορά στη Βουλή για την λειτουργία Πειραματικών Δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για το θέμα της δημιουργίας πειραματικών δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο. Η Ηλεία Βουλευτής, με γνώμονα το διαρκές ενδιαφέρον της για θέμα εκπαίδευσης, κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τονίζοντας αυτή την ανάγκη, η οποία επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας, προς το Υπουργείο.

Στην αναφορά, η κα. Αυγερινοπούλου επισημαίνει τον προβληματισμό και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των γονέων και κηδεμόνων της πρωτοβάθμιας βαθμίδας, σχετικά με την μη λειτουργία Πειραματικών Δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ήδη από τριετίας λειτουργεί Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, ζητώντας να αναληφθεί σχετική μέριμνα.

Η νέα αυτή εκπαιδευτική δομή θα δώσει την δυνατότητα ενός ενιαίου πλαισίου από το Δημοτικό ως το Λύκειο, θα συνδέσει τις βαθμίδες εκπαίδευσης μέσα από ολοκληρωμένο πλάνο, με στόχο και τη σύνδεση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας σε όλες τις βαθμίδες και θα λειτουργήσει ως μοχλός εξέλιξης κι ανάπτυξης για το εκπαιδευτικό κεφάλαιο της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.