Δ. Αυγερινοπούλου: Προτεραιότητα η Δημόσια Υγεία

Δ. Αυγερινοπούλου: Προτεραιότητα η Δημόσια Υγεία

– Αύξηση 20% της αποζημίωσης εφημεριών στο ΕΣΥ
-Κίνητρα για στελέχωση των δομών υγείας της Ηλείας

Ορόσημο χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που αφορούν στον τομέα της Υγείας, η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2024, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης όλων των εφημεριών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από την 1η Ιανουαρίου.
Μια εξέλιξη που, όπως τόνισε η Ηλεία Βουλευτής, αντιπροσωπεύει την προσπάθεια αύξησης των μισθών και ενίσχυσης του ΕΣΥ, που η Κυβέρνηση κατάφερε να κάνει πράξη, ένα σημαντικό βήμα, με «όχημα» την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώνονται, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο πεδίο της Οικονομίας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η κα. Αυγερινοπούλου,

«η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, με προσήλωση και συνέπεια, θέτουν στρατηγικές προτεραιότητες και κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις της δεύτερης κυβερνητικής θητείας. Στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν είναι σημαντικές και αποτελούν ένα βήμα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Κυρίως δε σε σχέση με την Ηλεία και τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου και των Νοσηλευτικών Μονάδων Αμαλιάδας και Κρεστένων, μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό κίνητρο για να προσελκύσουμε ιατρικό προσωπικό.
Ταυτόχρονα, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, αναβαθμίζονται τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι νοσοκομειακές υποδομές, καθώς αυξάνονται τον νέο χρόνο οι δαπάνες για την υγεία στα έξι δισ. ευρώ από τα 4 δισ. που ανέρχονταν το 2019.

Ο Προϋπολογισμός του 2024 έχει ξεκάθαρα κοινωνικό πρόσωπο, με την Κυβέρνηση να επικεντρώνεται ουσιαστικά στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.