Δ. Αυγερινοπούλου: Ερώτηση για την κατασκευή του δρόμου Ολυμπία-Θάλασσα

Δ. Αυγερινοπούλου: Ερώτηση για την κατασκευή του δρόμου Ολυμπία-Θάλασσα

Ενημέρωση για την ωρίμανση της μελέτης κατασκευής οδικού τμήματος Αρχαία Ολυμπία-Θάλασσα ζήτησε με ερώτησή της προς τον υπουργό Υποδομών η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην Ηλεία και κυρίως στο νότιο τμήμα.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της κατασκευής του έργου, σημειώνοντας ότι θα ενώσει με σύγχρονο και ασφαλή δρόμο την Αρχαία Ολυμπία με την απέραντη ακτογραμμή των δήμων Πύργου, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, τη μοναδικής ομορφιάς λίμνη Καϊάφα και τις φημισμένες Ιαματικές Πηγές, μειώνοντας τις αποστάσεις.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής επισημαίνει πως με αυτό το έργο, θα διαμορφωθεί μια νέα και σύγχρονη μορφή τουρισμού, η οποία θα συνδυάσει τον πολιτιστικό τουρισμό με το κλασικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», διότι θα προσφέρει στους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας μία ακόμα επιλογή αναψυχής, επιμηκύνοντας τον χρόνο παραμονής τους στην Ηλεία. Παράλληλα, ο δρόμος αυτός θα ωφελήσει τον πρωτογενή τομέα, βελτιώνοντας τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, και την Πολιτική Προστασία με τη γρήγορη διέλευση των οχημάτων της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

«Η κατασκευή ενός δρόμου που θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με την Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού και την παραλιακή ζώνη της νότιας Ηλείας, θα προκαλέσει αναπτυξιακή έκρηξη στον νομό, διότι θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα δώσει νέες προοπτικές στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό. Δεδομένου ότι διανύουμε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πόρους τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης, η πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία χρειάζεται μεγάλα έργα που θα σηματοδοτήσουν την μακροπρόθεσμη ανασυγκρότησή της με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού μας πλούτου»,

δήλωσε η Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.